Pocketbike - Foto: Karoline Kaltveit / NRK
Foto: Karoline Kaltveit / NRK

Promillekjørte med mini-mc

Dømt til 36 timers samfunsstraff.

En mann i 30-årene er i Senja Tingrett dømt til 36 timers samfunnsstraff og 7500 kroner i bot etter en kjøretur på en såkalt pocketbike i Balsfjord. En pocketbike er en liten motorsykkel, med ca 40 cm sittehøyde og en topphastighet på 60 km/t.

En sommerkveld i fjor skal mannen med 2,47 i promille ha satt seg på pocketpiken og kjørt rundt. I følge dommen skal mannen stort sett ha kjørt på et jorde, men han har også kjørt et lite stykke langs E8.

Kjøreturen endte med en velt hvor både mann og sykkel ble skadd.

Mild dom

Mannen skal ha fått en mildere dom enn det som er vanlig ved såpass høy promille, mye på grunn av typen kjøretøy og fordi han stort sett holdt seg på jordet.

I tillegg skal mannen være under rehabilitering, og retten mente avbrudd i behandlingen ville være negativt. Mannen skal også ha tilstått kjøringen.

Uvanlig type kjøring
UP-sjef Marthinsen - Leder for Utrykkningspolitiet i Troms og Finnmark. - Foto: NRK / NRK

Leder for Utrykkningspolitiet i Troms og Finnmark.

Foto: NRK / NRK

Leder for Utrykkningspolitiet i Troms og Finnmark, Geir Martinsen sier til Nordlys.no at råkjøring med slike sykler ikke er hverdagskost.

– Vi ser ytterst få saker som dette. Vi vet at det foregår en del slik kjøring på disse små syklene, men det er uhyre sjelden at vi ser noe til det. Folk liker å trimme og fikse på sykler, og da hender det at det går veldig fort også. Heldigvis er ikke omfanget stort, sier Martinsen.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.