Stig-Ove Sandnes i NFF - Stig-Ove Sandnes i NFF har søkt jobben som ny direktør i Tromsø IL. - Foto: Yngve Haavik/NFF /

Stig-Ove Sandnes i NFF har søkt jobben som ny direktør i Tromsø IL.

Foto: Yngve Haavik/NFF

NFF-topp vil bli TIL-direktør

Også en gammel landslagskeeper blant kandidatene.

Tromsø Idrettslag er i sluttfasen i ansettelsen av Tom Bendiksens etterfølger som administrerende direktør i klubben.

Blant de fire som mandag var inne til andre gangs intervju finner vi både en av topplederne i Norges Fotballforbund – og en tidligere landslagskeeper.

Stig-Ove Sandnes (39) har sittet i ledergruppa i fotballforbundet siden 2002, og blant annet vært assisterende generalsekretær under Karen Espelund. I dag leder Sandnes konkurranseavdelingen i NFF.

Var i Tromsø mandag

Selv vil ikke Sandnes snakke så mye om hvorfor han har søkt jobb som direktør i Tromsø IL.

– Dette må du ta med ledelsen i Tromsø og styreleder der. Det er de som styrer den prosessen, jeg vet ikke hvor langt man har kommet, sier Sandnes, som opprinnelig er fra Åndalsnes i Møre og Romsdal. Han har vært ansatt i NFF siden 1995.

NRK vet at Sandnes var blant de fire kandidatene som var til andre gangs intervju i Tromsø mandag. Det var styreleder Helge Kræmer og konst. adm. dir. Olav Karlsen som sammen med Bedriftskompetanse gjennomførte intervjuene.

Tidligere toppkeeper aktuell

I Tromsø på mandag var også tidligere TIL- og U21-landslagskeeper Tor-André Grenersen (40). Han var i mange sesonger kaptein i TIL, men la opp etter 1997-sesongen. Returkampen mot Chelsea i cupvinnercupen (tap 1-7 i London) ble hans aller siste i TIL-trøya. Nå ønsker Grenersen seg tilbake til Tromsø – 13 år etter at han la opp.

Tor-André Grenersen - Tor-André Grenersen, aktuell som ny direktør i TIL. - Foto: Sparebanken Narvik /

Tor-André Grenersen, aktuell som ny direktør i TIL.

Foto: Sparebanken Narvik

– Ingen kommentar, er alt Grenersen vil si til NRK om sitt kandidatur.

Men NRK vet at også han er i «finalen». Grenersen er i dag ansatt i Sparebanken Narvik med ansvar for «forretningsutvikling/prosjekt». Han har de siste årene ledet satsingen i Mjølner Fotballklubb der han blant annet var med å ansette Ivar Morten Normark som trener for klubbens A-lag.

Ingen kvinner

Olav Karlsen i TIL ønsker ikke å kommentere hvilke kandidater klubben nå finsikter før beslutningen tas om hvem som skal tilbys jobben.

– Det er riktig at vi har hatt fire kandidater inne til andre gangs intervju. Og vi er glad for at dette er fire meget gode kandidater. I løpet av måneden skal dette kunne være på plass, sier Karlsen til NRK.

– Er det noen kvinner som er blant de aktuelle?

– Nei, det er det ikke. Og det er litt synd, sier Olav Karlsen, som selv snart er ferdig med sitt engasjement i TIL. Så snart en ny direktør er på plass, skal Karlsen nyte sin pensjonisttilværelse på Sørlandet.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.