Hopp til innhold

Nervene tok Trygve (16) da han møtte kronprinsen

Trygve Flakstad og Kronprins Haakon skulle være en uslåelig duo i konkurransen om å skjære torsketunger fortest.

Kronprinsen skjærer tunge

Trygve Flakstad viste Kronprins Haakon hvordan man skjærer torsketunge. Flakstad var imponert over kronprinsens håndtering av kniven.

Foto: Petter Strøm / NRK

Trygve Flakstad

Alle ville ha en bit av Trygve Flakstad etter konkurransen. Her intervjues han av TV2.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Jeg mistet taket på et par hoder, derfor havnet jeg litt bakpå. I tillegg var det nok nervene som tok meg, for jeg var nervøs før møtet, forteller Trygve Myrbakk (16).

Torsdag var Kronprins Haakon og hans følge på besøk på Nergårds anlegg i Gryllefjord. Der demonstrerte lokal ungdom hvordan man skjærer torsketunger, en viktig inntektskilde for ungdommen i bygda.

– Det betyr mye for oss å ha denne muligheten, sier Trygve, som sparer pengene han tjener på tungeskjøring til han skal ta førerkortet.

Havet og kjærligheten

Gryllefjorden viste seg fra sin beste side da kronprinsen og hans følge skulle ut på fiske.

Foto: Petter Strøm / NRK

Storfavoritter

Kronprinsen er på Senja i forbindelse med åpningen av skreifiske. Onsdag fikk han og følget servert skrei tilberedt av noen av Europas beste kokker.

Men kronprinsen og kokkene som var i følget måtte også konkurrere om hvem som kunne skjære flest tuunger på ett og et halvt minutt.

– Jeg var mektig imponert over hvordan disse ungdommene håndterte kniven. Du ser at de har gjort det før, sier kronprinsen.

Kommunikasjonsrådgiver i Norges sjømatråd, Christian Chramer, utvente kronprinsen og hans partner, Trygve til favoritter før konkurransen.

Men seieren stakk skotske Michael Mathieson og hans mentor, Simon Dreyer Nyman, av med.

Se konkurransen her:

Kronprins Haakon og fem mesterkokker konkurrerte i torsketungeskjæring på Nergårds anlegg i Gryllefjord.

Kronprins Haakon og fem mesterkokker konkurrerte i torsketungeskjæring på Nergårds anlegg i Gryllefjord.

Skal bruke torsketunge

– Han var et naturtalent, sier Nyman til NRK etter at seieren var et faktum.

Michael Mathieson har jobbet på flere Michelin-stjernerestauranter i løpet av sin karriere, og er nå ansvarlig for maten på Chez Roux-restaurantene i Skottland. Han har jobbet med torsketunge én gang tidligere, og lover å ta råvaren i bruk når han kommer tilbake til Skottland.

– Da vi lagde mat i går, fikk vi demonstrert flere måter å tilberede torsketunge på. Jeg synes det er en fantastisk spennende råvare, sier mesterkokken.

Han synes også det er spennende å se at den lokale ungdommen får ta del i den livsviktige næringen for små fiskevær som Gryllefjord.

– Her i Norge, som hjemme i Skottland, er fiskeri en veldig viktig næring. Jeg jobber selv mye med ungdom, og blir veldig glad når jeg ser at de får en mulighet til å bidra og samtidig tjene penger på fisken i en ung alder, sier han.

Se bilder fra fisketuren i Gryllefjorden:

Flere nyheter fra Troms og Finnmark