Russ - Illustrasjonsbilde: Russens herjinger kunne høres på lang avstand i natt. - Foto: Rune Fossum / NRK

Illustrasjonsbilde: Russens herjinger kunne høres på lang avstand i natt.

Foto: Rune Fossum / NRK

Mye russebråk i Tromsø

Telefonstorm til politiet.

Politiet i Tromsø måtte flere ganger rykke ut til Skattøra hvor russen hadde samlet seg torsdag kveld.

Like før midnatt kom det inn mange telefoner fra folk som klaget på høy musikk fra russebiler. Bilene var i området Skattøra nord på øya, og musikken hørtes helt til Lunheim.

6 russebiler ble bortvist fra stedet, og russen ble satt til å rydde opp søppel. Sjåføren på av bilene, som hadde stereoanlegg på en egen tilhenger, fikk beskjed om å ikke bruke dette nattetid.

Også i sentrum av byen måtte politiet be russ om å skru ned musikken.

– Russen er klar over regelverket for støy nattetid, vi har hatt møter med med dem om dette. Stort sett så tar de signalene og roer seg ned når vi kommer, sier operasjonsleder Børge Lindberg ved Troms politidistrikt.

Sovnet ute

I løpet av natten måtte også politiet kjøre hjem to overstadig berusede jenter som ikke kunne ta vare på seg selv.

En russejente ble funnet halvt sovende i Tromsø sentrum rundt kl. 0100. Jenta var godt beruset, og politiet valgte å kjøre jenta hjem til sin kjæreste, som kunne ta vare på henne.

Et par timer senere, ved 03.45-tiden ble de på ny kaldt ut for å hjelpe ei jente som hadde sovnet i et busskur i sentrum. Medruss hadde tatt hånd om henne ved festligheter i Finnvikdalen og brakt henne til byen. Hun klarte ikke å gjøre rede for seg, og politiet måtte ordne hjemtransport.'

– Disse hendelsene er mye mer alvorlig enn høy musikk, og vi er glad for at vi får beskjed når dette skjer, sier Lindberg.

– Ta vare på hverandre og meld fra

Slik som værforholdene i Tromsø er nå kan det være fare for nedkjøling og forfrysninger. Det har vært sludd og rundt 0 grader nattetid.

Politiet har et godt samarbeid med russen og oppfordrer dem til å ha det gøy. Lindberg håper at russen selv blir flinkere til å si ifra dersom noen tar festingen litt for langt.

– Min oppfordring til russen må være: Pass på hverandre! Ser man at folk begynner å bli alt for fulle så må man ta vare på dem og være flinke til å melde ifra når de ser ting som ikke er helt som de skal være.

Flere nyheter

Ulykke i Bossekop - DØDSULYKKE: En kvinne i 50-årene er tiltalt for uaktsom bildrap etter en påkjørsel av en annen kvinne i et fotgjengerfelt. Dette bildet er tatt like etter ulykken. - Foto: Marte Lindi /

Vil ha 90 dagers fengsel for bildrap

I sin sluttprosedyre mener aktor at den tiltalte kvinnen oppdaterte seg for sent på trafikkbildet da hun traff en annen kvinne med bil slik at hun døde. Det er også lagt ned påstand om erstatningskrav til syv barn og barnebarn. – Alle fakta er ikke belyst, sier forsvarer Stein Rønning, som la ned påstand om full frifinnelse.

Les saken

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.