Johannes Buø - Johannes Buø meldte seg inn i AUF i år, og var på Utøya for første gang. - Foto: Privat /

Johannes Buø meldte seg inn i AUF i år, og var på Utøya for første gang.

Foto: Privat

– En herlig blanding av barn og voksen

En selvstendig gutt med godt humør og et stort engasjement. Slik beskrives Johannes Buø (14) som ble drept i terrorangrepet på Utøya.

– Han var en selvstendig gutt med god humor – en herlig blanding av barn og voksen, det er noe av det foreldrene til Johannes skriver i et brev til NRK.

14-åringen fra Mandal bodde de tre siste årene i Longyearbyen på Svalbard. Her ble han styremedlem i Svalbard AUF, som han meldte seg inn i for et halvt år siden.

– Sommerleir på Utøya passet perfekt med Johannes sitt engasjement og hjerte, står det i brevet.

Hunder og snøskuter

Kort tid etter terrorangrepet fredag ble det kjent at Johannes var blant de savnede. Nå har politiet bekreftet at han omkom i massakren på Utøya.

Johannes var interessert i hunder, jakt, og i å kjøre snøskuter. Han tok aktiv del i ungdomsmiljøet i Longyearbyen, og blir husket for sitt gode humør og for humoren sin.

Internasjonal barneleir

Johannes trente også judo aktivt i kampsportgruppa til Svalbard Turn.

– Han var tross sin unge alder svært bereist, og var fire uker på leir med det internasjonale barne- og ungdomsfellesskapet CISV i Brasil som 11-åring, skriver foreldrene.

Flere nyheter

Trygve Hegnar og Petter Stordalen har lagt inn et bud på Hurtiruten - Trygve Hegnar og Petter Stordalen har lagt inn et bud på Hurtigruten. Resultatet kan bli at selskapet havner på britiske hender. Det er tidligere stortingsrepresentant for SV i Nordland, Geir Ketil Hansen, skeptisk til. - Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Frykter at Hurtigruten blir et rent cruiserederi

Hurtigruten kan ende på britiske hender når Petter Stordalen, Trygve Hegnar og et britisk forvaltningsselskap nå ønsker å overta rederiet for tre milliarder kroner. Det er neppe en fordel for kystens befolkning, tror tidligere stortingsrepresentant Geir Ketil Hansen (SV).

Les saken

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.