The Avengers - Disney-konsernet forklarer hvorfor de har plassert Thors (Chris Hemsworth) kjæreste Jane Foster (Natalie Portman) i Tromsø. - Foto: Scanpix/Børre Heitmann Holmeslet/Marvel.com /

Disney-konsernet forklarer hvorfor de har plassert Thors (Chris Hemsworth) kjæreste Jane Foster (Natalie Portman) i Tromsø.

Foto: Scanpix/Børre Heitmann Holmeslet/Marvel.com

Her skjuler det seg en filmstjerne

Derfor har denne bygningen i Tromsø en rolle i gigantfilmen «The Avengers».

Et all-stars-lag av Marvel-superhelter er samlet i storfilmen som har Norges-premiere 27. april.

Loke og hans hær med romvesener truer med å overta jorda. Fredskorpset t S.H.I.E.L.D. samler derfor Thor, Hulken, Iron Man, Captain America, Hawkeye og Black Widow for å slå tilbake.

På rollelista er blant annet Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson og Wirkola-aktuelle Jeremy Renner .

Til Tromsø

Budsjettet er på svimlende 1,6 milliarder kroner og føyer seg inn på lista blant de dyreste filmene som er laget.

I en replikkutveksling fra en av hovedkarakterene Thor (Chris Hemsworth) dukker plutselig Norge opp.

På spørsmålet hvor kjæresten Jane (Natalie Portman) oppholder seg, er svaret:

«De har fått et flott observatorium i Tromsø. Hun ble i går bedt om å dra i all hast. Det er godt betalt og med privatfly. Hun vil være trygg».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra Thor (2011) - Thor (Chris Hemsworth) og Jane Foster (Natalie Portman). - Foto: marvel.com /

Thor (Chris Hemsworth) og Jane Foster (Natalie Portman).

Foto: marvel.com
– Et trygt sted

På en e-post fra Disney-konsernet får NRK opplyst at Janes skjulested ikke er tilfeldig.

– Vi valgte Tromsø fordi vi ønsket et sted i de nordiske landene der Jane kunne gjøre sin banebrytende forskning, og et sted hun ikke var truet av Loki og hans hær. Loki er, forståelig nok, ute etter å ødelegge alt Thor har hellig, og ingenting er mer hellig for ham enn Jane Foster. Når Selvig havner under Lokes kontroll, må S.H.I.E.L.D. handle raskt for å beskytte Jane og få henne til et sikkert sted, skriver Disney og avslører at de har gjort leksa si:

– Vi gjorde noen undersøkelser og vet at Tromsø hadde et geofysisk observatorium som passet for den type forskning Jane gjør, opplyser Disney.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

The Avengers - Foto: disney.com /
Foto: disney.com
Til Tromsø neste gang?

Filmpolitiets Birger Vestmo har gitt The Avengers terningkast fem , og skriver dette om Tromsø-koblingen:

– The Avengers er nesten like god som sine forgjengere, og jeg er viss på at det kommer flere. Blant annet hører jeg en Tromsø-referanse i filmen som får meg til å tro at vi kanskje skal dit ved en senere anledning?

Tromsø geofysiske observatorium ble opprettet i 1928 og slått sammen med Universitetet i Tromsø da det ble grunnlagt i 1972. Nordlysobservatoriets første bygning ble reist i 1927/28 og åpnet i 1930, etter at Rockefeller foundation hadde bevilget 75 000 dollar til opprettelsen, ifølge Wikipedia.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Flere nyheter