Boeing 737-783 fra SAS - Det var et fly av typen Boeing 737, som opplevde trykkfallet tirsdag. - Foto: Jan Gulliksen / NRK

Det var et fly av typen Boeing 737, som opplevde trykkfallet tirsdag.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Fly til Tromsø måtte dykke 9000 meter

I 41.000 fots høyde på vei til Tromsø opplevde 69 passasjerer stor dramatikk.

Det er Aftenposten.no som i dag melder om flyet som på grunn av trykkfall i kabinen måtte fortest mulig gå ned til 10.000 fot (cirka 3000 meter) og returnere.

Passasjerflyet var av typen Boeing 737.

Ukjent årsak

Det er foreløpig ukjent hva som førte til trykkfallet.

Flere av passasjerene skal ha uttrykt at de følte de fikk for lite informasjon, og at de opplevde hendelsen som svært så dramatisk.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier til avisen at han forstår at passasjerene opplevde situasjonen som ubehagelig.

– Normal prosedyre ble fulgt

Han sier at situasjonen var under kontroll.

– Dette skjer fra tid til annen, og noen passasjerer opplevde nok dette som dramatisk. Men normal prosedyre ble hele tiden fulgt. Når det blir trykkfall i kabinen varsles pilotene, og de må kjøre raskest mulig ned til sikker høyde. Oksygenmaskene utløses automatisk ved behov, men pilotene valgte i dette tilfellet å utløse dem manuelt for sikkerhets skyld, sier han til avisen.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.