Får spille på HT likevel

De amerikanske danserne som ble nektet å opptre på grunn av manglende arbeidstillatelse, får likevel danse. Nå er det oppstått et nytt problem for Hålogaland Teaters oppsetning «Aleksander den store».

HT fikk torsdag ettermiddag bekreftet fra politiet i Tromsø det de hele tiden har hevdet; at de amerikanske danserne jobber innenfor rammene av norsk lov.

Danserne har bare tillatelse til å bli i fire dager til, og HT vet ennå ikke hvordan de skal løse situasjonen.

«Aleksander den store» fortsetter å spille, men nå må forestillingene torsdag og fredag må avlyses på grunn av skade.

– Ny danser kommer på plass til lørdag 5. mai. Hvilke dager som skal spilles etter dette, vil bli bestemt fredag, skriver HT i en pressemelding.

Billetter til torsdag og fredag blir refundert i billettskranken på Aurora kino og Hålogaland Teater eller ombooket til lørdagens forestilling.

Flere nyheter

Ble flyttet fra sykehjem til omsorgsbolig - Pårørende til demenssyke Ragnhild, Mona Lill Jessen, er veldig glade for støtten de får fra Fylkesmannen. - Foto: Arnstein Jensen / NRK

Demenssyke Ragnhild ble flyttet fra sykehjem til omsorgsbolig: – Verken verdig eller forsvarlig

Pårørende til Ragnhild som er demenssyk har klaget på at hun ble flyttet fra sykehjem til omsorgsbolig. Nå får de støtte av Fylkesmannen i Finnmark, som konkluderer med at tilbudet kommunen gir verken er verdig eller forsvarlig.

Les saken