- Britene sier nei til russiske medaljer

– Britiske myndigheter har besluttet at den ikke vil tillate dekorering av sine veteraner fra den Murmansk-konvoien med russiske medaljer.

Den opplyste den russiske UD-talsmannen Alexander Lukashevich fredag til det statlige eide nyhetsbyrået RIA Novosti .

Ifølge han begrunner britene dette med sin egen nasjonallovgivning.

Den russiske presidenten har tidligere tildelt medaljer til utenlandske veteraner for deres deltakelse i konvoiene.

Murmanskkonvoien førte forsyninger til Sovjetunionen i perioden 1941-1945, og betegnes som en av 2. verdenskrigs mest dramatiske operasjoner. Skipene, som i hovedsak var amerikanske, men også fra andre allierte nasjoner og fra Norge, seilte fra engelske havner og gikk til Murmansk og Arkhangelsk.

Mer enn fire millioner tonn krigsforsyninger ble sendt med Murmanskkonvoiene. 104 handelsskip ble senket og mellom 1000 og 1500 sjøfolk omkom.

Flere nyheter

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Vadsø blant landets beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.