Kinosal - Aurora Kino ber Tromsø, Alta og Sør-Varanger om å dekke tapet etter at selskapet Billetten gikk konkurs. - Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX

Aurora Kino ber Tromsø, Alta og Sør-Varanger om å dekke tapet etter at selskapet Billetten gikk konkurs.

Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX

Aurora Kino ber kommunene dekke tapet

Aurora Kino trenger 14,6 millioner kroner for å fortsette driften. Nå ber de eierkommunene Tromsø, Alta og Sør-Varanger om å betale.

Selskapet Billetten hadde ansvaret for billettsalget til både Hålogaland Teater, Aurora kino og Tromsø kulturhus. For snart to år siden gikk Billetten konkurs og påførte eierne, kommunene Tromsø, Sør-Varanger og Alta samt Aurora kino store tap. Aurora kino alene tapte fem millioner kroner.

Ber kommunene betale

Nå har selskapet bedt kommunene om å dekke tapet, skriver avisa Finnmarken .

– Min bekymring ligger i Kirkenes, da vi har fått klare signalerer fra Alta og Tromsø, kommune om at de er positive til å dekke opp tapet, sier administrerende direktør i Aurora Kino IKS, Geir Martin Jensen til Finnmarken.

– Sure penger

Rådmann i Sør-Varanger, Bente Larssen antar at de vil være med på å dekke tapet til kinoen, selv om det er sure penger.

– Det er kinodriften som er viktig sier Larssen til Finnmarken.


Flere nyheter

Ulykke i Bossekop - DØDSULYKKE: En kvinne i 50-årene er tiltalt for uaktsom bildrap etter en påkjørsel av en annen kvinne i et fotgjengerfelt. Dette bildet er tatt like etter ulykken. - Foto: Marte Lindi /

Vil ha 90 dagers fengsel for bildrap

I sin sluttprosedyre mener aktor at den tiltalte kvinnen oppdaterte seg for sent på trafikkbildet da hun traff en annen kvinne med bil slik at hun døde. Det er også lagt ned påstand om erstatningskrav til syv barn og barnebarn. – Alle fakta er ikke belyst, sier forsvarer Stein Rønning, som la ned påstand om full frifinnelse.

Les saken

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.