Tuva Svendsen - Fylkesleder Tuva Svendsen i AUF i Finnmark savner et ungdommelig perspektiv på finnmarksbenken på Stortinget. - Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Fylkesleder Tuva Svendsen i AUF i Finnmark savner et ungdommelig perspektiv på finnmarksbenken på Stortinget.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

AUF krever stortingsplass

Fylkeslaget i Finnmark med nominasjonskrav til moderpartiet. – Ungdoms politiske engasjement har økt etter 22. juli, sier fylkeslederen.

– Vi har også en stemme, og vi er såpass mange medlemmer at vi fortjener en av plassene, sier fylkesleder Tuva Svendsen i AUF i Finnmark til NRK.

Hun mener ungdom har vist at de også kan bekle verv i landets øverste folkevalgte forsamling.

– AUF-erne er sterke kandidater med mye politisk erfaring, selv om de er unge. Norge trenger ungdom som kjemper for mangfold og rettferdighet, sier Svendsen.

22. juli-generasjonen

Ungdomspolitikeren viser til at stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Gunn Karin Gjul, forrige uke annonserte at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget for å gjøre plass til ungdom og 22. juli-generasjonen.

– Ungdoms politiske engasjement har økt etter 22. juli. Vi har mange dyktige ungdom i partiet, og vi mener dette også må gjenspeiles i hvem som representerer Ap på Stortinget, sier Svendsen.

Ungdommelig perspektiv

17-åringen understreker at det ikke er misnøye med dagens stortingsrepresentanter som er bakgrunnen for kravene.

– Men vi savner noen med et litt mer ungdommelig perspektiv. Det gjelder både i nordområdepolitikken og i miljøsaker. I tillegg ønsker vi oss en representant som det blir lettere for oss å jobbe opp mot.

Flere kandidater

Foreløpig har ikke fylkeslaget bestemt seg for hvem de ønsker å kjempe for.

– Vi har ikke bestemt oss for et navn, men vi har mange aktuelle kandidater, fastslår Svendsen.

Veien videre blir å overbevise moderpartiet om at ungdom må opp og frem høsten 2013.

– Nå skal vi bli ferdig med prosessen internt, og så må vi jobbe godt opp mot partiet. Vi må være tydelige og stå på kravene, sier Svendsen.

Flere nyheter

Plastkar som brukes i fiskeindustrien kan være smittebærere av helsefarlige bakterier. Nå skal forskere finne en løsning på problemet.

Skal bruke mikrobølgeteknologi for å ta livet av livsfarlige bakterier

Plastkar som brukes i fiskeindustrien kan være en kilde til farlige bakterier. Nå har forskere fått innvilget 2,6 millioner kroner til et prosjekt som skal finne en løsning på problemet. – Unødvendig, mener industrien selv.

Les saken