Tuva Svendsen - Fylkesleder Tuva Svendsen i AUF i Finnmark savner et ungdommelig perspektiv på finnmarksbenken på Stortinget. - Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Fylkesleder Tuva Svendsen i AUF i Finnmark savner et ungdommelig perspektiv på finnmarksbenken på Stortinget.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

AUF krever stortingsplass

Fylkeslaget i Finnmark med nominasjonskrav til moderpartiet. – Ungdoms politiske engasjement har økt etter 22. juli, sier fylkeslederen.

– Vi har også en stemme, og vi er såpass mange medlemmer at vi fortjener en av plassene, sier fylkesleder Tuva Svendsen i AUF i Finnmark til NRK.

Hun mener ungdom har vist at de også kan bekle verv i landets øverste folkevalgte forsamling.

– AUF-erne er sterke kandidater med mye politisk erfaring, selv om de er unge. Norge trenger ungdom som kjemper for mangfold og rettferdighet, sier Svendsen.

22. juli-generasjonen

Ungdomspolitikeren viser til at stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Gunn Karin Gjul, forrige uke annonserte at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget for å gjøre plass til ungdom og 22. juli-generasjonen.

– Ungdoms politiske engasjement har økt etter 22. juli. Vi har mange dyktige ungdom i partiet, og vi mener dette også må gjenspeiles i hvem som representerer Ap på Stortinget, sier Svendsen.

Ungdommelig perspektiv

17-åringen understreker at det ikke er misnøye med dagens stortingsrepresentanter som er bakgrunnen for kravene.

– Men vi savner noen med et litt mer ungdommelig perspektiv. Det gjelder både i nordområdepolitikken og i miljøsaker. I tillegg ønsker vi oss en representant som det blir lettere for oss å jobbe opp mot.

Flere kandidater

Foreløpig har ikke fylkeslaget bestemt seg for hvem de ønsker å kjempe for.

– Vi har ikke bestemt oss for et navn, men vi har mange aktuelle kandidater, fastslår Svendsen.

Veien videre blir å overbevise moderpartiet om at ungdom må opp og frem høsten 2013.

– Nå skal vi bli ferdig med prosessen internt, og så må vi jobbe godt opp mot partiet. Vi må være tydelige og stå på kravene, sier Svendsen.

Flere nyheter

Ulykke i Bossekop - DØDSULYKKE: En kvinne i 50-årene er tiltalt for uaktsom bildrap etter en påkjørsel av en annen kvinne i et fotgjengerfelt. Dette bildet er tatt like etter ulykken. - Foto: Marte Lindi /

Vil ha 90 dagers fengsel for bildrap

I sin sluttprosedyre mener aktor at den tiltalte kvinnen oppdaterte seg for sent på trafikkbildet da hun traff en annen kvinne med bil slik at hun døde. Det er også lagt ned påstand om erstatningskrav til syv barn og barnebarn. – Alle fakta er ikke belyst, sier forsvarer Stein Rønning, som la ned påstand om full frifinnelse.

Les saken

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.