En av bilene i ulykken i Karasjok - En av bilene som var involvert i ulykka utenfor Karasjok i november i fjor. En mann i 70-årene omkom. - Foto: Piera Balto / NRK

En av bilene som var involvert i ulykka utenfor Karasjok i november i fjor. En mann i 70-årene omkom.

Foto: Piera Balto / NRK

18-åring tiltalt for uaktsomt drap

En 18 år gammel mann står denne uka tiltalt for uaktsomt drap i Indre Finnmark tingrett. Bakgrunnen er en kollisjon ved Karasjok i november, der mann i 70-årene omkom.

Tingrettens behandling startet i dag, og ifølge tiltalen skal 18-åringen ha handlet grovt uaktsomt da han i november i fjor kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med en møtende bil. Det tragiske utfallet ble at en mann i 70-årene omkom.

Ulykka skjedde på E6 om lag ei mil utafor Karasjok.

En mann omkommet i Finnmark

Trond Pedersen Bitti er bistandsadvokat og representerer den etterlattes ektefelle og barn. Han sier det er to spørsmål som retten må besvare. Det er om tiltalte skal dømmes i henhold til tiltalen, og om vilkårene for erstatning til de etterlatte er til stede.

– Det er satt fram et krav om oppreisning på 75000 til hver av de etterlatte. Det er vanskelig å spå utfallet, for i saker som dette spiller også skjønn inn, sier Bitti.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.