Utrykningspolitiet (UP) - Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

11 bilister får bøter annulert

Politiet bøtela 11 bilførere i Kirkenes for å ha kjørt for fort. Problemet var bare at det manglet et formelt vedtak på endring av fartsgrensen. Dermed annulleres samtlige forelegg.

Det var mandag 2. april at UP gjennomførte fartskontroll i Hessengveien i Sør-Varanger. Kontrollen varte i 2 timer fra kl. 07.00 på morgenen og ble gjennomført med laser på en strekning som er skiltet med 40-sone.

11 personer fikk forenklet forelegg og en ble anmeldt med beslag av førerkort for fartsoverskridelse.

Fartskontrollen ble gjennomført på en kommunal vei, som høsten 2011 ble omgjort fra 50-sone til 40-sone.

Det viste seg i ettertid at det ikke forelå gyldig skiltvedtak om 40-sone i Hessengveien, skriver Øst-Finnmark politikammer på sine nettsider.

Det forelå et politisk vedtak om å innføre 40 sone i Hessengveien, men ingen formelle skiltvedtak. Sør-Varanger kommune fattet formelt riktig skiltvedtak den 4. april 2012 – altså to dager etter at UP gjennomførte kontrollen.

– Alle de 11 forenklede forelegg vil bli annullert og personen som mistet førerkortet har fått det levert tilbake. Saken vil bli henlagt, sier politiinspektør Laila Søndrol.


Hun beklager de ubehageligheter dette har medført og forklarer at det er kommunen som har ansvaret for at skilt som settes opp er gjort på bakgrunn av gyldige vedtak.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.