Storaksjonær og avtroppende nestleder i styret, Per Heidenreich ønsker å flytte hovedkontoret til Hurtigruten ASA fra Narvik til Tromsø.

– Det er ingen fordeler for selskapet å ligge i Narvik i det hele tatt. Kontoret bør ligge i Tromsø, sier Heidenreich til avisa Nordlys

Heidenreich, som eier 17 prosent av aksjene i selskapet, mener også det er unaturlig at hovedkontoret ligger i en by hvor hurtigruta ikke har anløp til.

Heidenreich mener dette bør bli en prioritert oppgave for den som tar over direktørjobben etter Olav Fjell.

– En ikke-sak

Trygve Hegnar - Styreleder i Hurtigruten ASA, Trygve Hegnar. - Foto: Terje Bendiksby, Bendiksby, Terje /

Styreleder i Hurtigruten ASA, Trygve Hegnar.

Foto: Terje Bendiksby, Bendiksby, Terje

Styreleder i Hurtigruten ASA og største aksjonær i selskapet, Trygve Hegnar avviser forslaget om å flytte administrasjonen av Hurtigruten fra Narvik til Tromsø.

Dette er et ikke-tema, sier Hegnar.

– Hurtigruten har hatt veldig store oppgaver og problemer bak seg, med refinansiering, ny statsavtale og å få bedre drift i selskapet. Dette har ikke vært en sak i selskapet og jeg kan ikke tenke meg at det blir det i fremtiden heller.

Kan gå mot overskudd

I 2011 gikk selskapet med et underskudd på 135 millioner kroner før skatt. Hurtigruten ASA har nå tatt grep for å få selskapet på rett kurs. Transportforsker Gisle Solvoll ved Handelshøgskolen i Bodø tror det kan gå mot overskudd i år, mye på grunn av ny avtale med staten.

– Nå får de jo god drahjelp fra Staten med 750 millioner kroner første året. Så hvis de ikke klarer å snu skuta og komme i pluss i år så klarer de det vel aldri, sier Solvoll.

I tillegg førte NRK-suksessen «Hurtigruten -Minutt for minutt» til en økning i bilettsalget. Serien har siden blitt solgt til de tre andre nordiske landene.

Hva mener du? Bør hovedkontoret flyttes fra Narvik til Tromsø? Eller er en lokaliseringsdebatt skadelig for selskapet?