Lars Kobberstad - For at Widerøe skal stå imot Norwegian må kostnadene ned, sier administrerende direktør Lars Kobberstad. - Foto: Håvard Karlsen / NRK

For at Widerøe skal stå imot Norwegian må kostnadene ned, sier administrerende direktør Lars Kobberstad.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Widerøe må kutte for å stå i mot Norwegian

Mens SAS torsdag la fram et overraskende svakt førstekvartalsresultat, kunne datterselskapet Widerøe samme dag vise til gode tall fra samme periode.

Widerøe hadde et overskudd på 54 millioner kroner mot 55,2 millioner kroner i samme periode i fjor, noe som er på samme nivå som 2011. Selskapet er godt fornøyd med resultatet.

– Det er fortsatt god utvikling i Widerøes markeder, men vi merker en skjerpet konkurranse. Likevel er vi godt rustet til å møte denne konkurransen, etter flere år med kostnadsreduksjon og kontroll, sier administrerende direktør Lars Kobberstad.

Siden 2009 har Widerøe kuttet kostnadene sine med nesten 10 prosent, men ytterligere reduksjoner må gjennomføres for å møte ny konkurranse.

– Norwegian utfordrer oss på de mest trafikktunge rutene våre. For å stå imot både dem og mindre konkurrenter på mindre ruter, må kostnadene våre ned ytterlige 50 millioner kroner i 2012, sier Kobberstad.

Driftsinntektene var på 820 millioner kroner mot 768 millioner, mens driftsresultatet var 53,1 millioner kroner mot 65,5 millioner kroner for 1. kvartal i fjor.

Se video: Widerøe får fortsette å fly i Lofoten

Video Widerøe får fortsette å fly i Lofoten - Foto: Nyhetsspiller /

Widerøe får fortsette å fly i Lofoten.

(NTB)

Flere nyheter

Én av jentene som skal ha blitt utsatt for voldtekt - sier hun endelig føler at hun er tatt på alvor - etter at en frilansfotograf i går ble tiltalt for fem voldtekter.

Anmeldte mann for voldtekt: – Nå ser jeg endelig et lys i enden av tunnelen

Mandag tok statsadvokaten i Nordland ut tiltale mot en mann i 30-årene, som skal ha voldtatt flere jenter. – Jeg føler jeg endelig er tatt på alvor, sier kvinnen, som anmeldte mannen for snart fire år siden.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Kristin Fagerheim Hammervik, bistandsadvokat
Kulturfabrikken åpnet i dag

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her