Oppdrettsanlegg (Illustrasjonsbilde) - ØNSKER IKKE: Det er stor motstand i Narvik mot etablering av oppdrettsanlegg i indre del av Ofotfjorden. - Foto: Illustrasjonsfoto: Roar Greipsland / Scanpix

ØNSKER IKKE: Det er stor motstand i Narvik mot etablering av oppdrettsanlegg i indre del av Ofotfjorden.

Foto: Illustrasjonsfoto: Roar Greipsland / Scanpix

Store protester mot oppdrettsanlegg

Seks tusen protester endrer ikke Narvik AP sitt syn på oppdrettsanlegg i Ofoten. De går inn for oppdrett, men de tar saken opp på nytt i bystyret i dag.

Narvik bystyret vedtok i juni, med ordfører Karen Kuvaas sin dobbelstemme, at det kunne etableres oppdrettsanlegg i indre del av Ofotfjorden.

Mer enn seks tusen personer i Narvik har senere skrevet under på protest mot etableringen, men det har ikke endret Narvik APs syn på saken.

– Vi kommer til å stemme for oppdrett, men vi er villig til å ta en ny avstemming, sier gruppeleder i Narvik Arbeiderparti, Konrad Borch.

AP og Høyre stemte for

I 2009 leverte firmaet Mainstream Norway AS en søknad om å få etablere oppdrettsanlegg i indre del av Ofotfjorden. Etter tradisjonell saksbehandling og høringsrunder i kommunen kom saken opp i Narvik bystyret.

Arbeiderpartiet og Høyre stemte for oppdrettsanlegg, og med ordførers dobbelstemme fikk de flertall for saken.

– Håper bystyret snur

Men folk i Narvik likte ikke politikernes knappest mulige ja, til oppdrettsanlegget. og mer enn 6.000 protesterte med sin underskrift mot politikernes vedtak.

– Vi håper jo at bystyret snur og at det blir nei til oppdrett, som folket krever, sier opposisjonsleder i Narvik bystyre Trond Millerjord fra Fremskrittpartiet.

I dag behandler Narvik bystyret saken på nytt og fungerende gruppeleder i Narvik arbeiderparti, Konrad Borch, tror det blir nei til oppdrettsanlegg.

– Det er jo hevdet at det er et flertall mot oppdrett, men det gjenstår å se i avstemningen, sier Borch.

Flere nyheter

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Mor kastes ut, mens baby får opphold
Mange skjulte skatter hos Nasjonalbiblioteket

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her