Bodø/Glimt senket av tidligere lagkamerat

Strømsgodset dominerte store deler av kampen mot bortelaget Bodø/Glimt på Marienlyst søndag kveld. Tidligere Glimt-spiller Mounir Hamoud var en av to som sikret tre poeng til Godset.

Strømsgodset slo Bodø/Glimt

– Vi kjente Glimts styrker og svakheter. Vi har god kontroll under kampen, sier Godset-spiller Mounir Hamoud.

I midtuken fikk Strømsgodset juling av Vålerenga, men søndag var Ronny Deilas menn tilbake i form da de rundspilte Bodø Glimt og vant 2-0.

Sluttresultatet gjenspeiler ikke hjemmelagets dominans, for sifrene kunne vært mye styggere for Glimt.

De gulkledde fra nord skapte ikke én skikkelig målsjanse i løpet av de 90 minuttene, mens Godset på sin side hadde flere store muligheter i tillegg til de som fant nettmaskene.

17-åring sendte Godset i ledelse

Glimt hadde sluppet inn mål i åpningskvarteret i samtlige seriekamper denne sesongen, og søndagens kamp ble intet unntak.

Det tok bare åtte minutter før 17 år gamle Iver Fossum scoret kampens første mål. Scoringen kom etter et meget vakkert angrep der venstreback Mounir Hamoud ble frispilt og la ut fra dødlinjen.

Øyvind Storflor lot ballen gå mellom beina, og bak ham kom Fossum og satte ballen kaldt i mål. Det var tenåringens første mål på elitenivå, og et slags gjennombrudd for nok en unggutt fra Strømsgodset.

Hjemmelaget fortsatte å angripe, og etter 24 minutter doblet de ledelsen. Tidligere Glimt-spiller Hamoud plukket opp en halvklarering og smalt til på hel volley. Treffet var ikke perfekt, men nok til å gå forbi Pavel Londak i mål.

(artikkelen fortsetter under)

Strømsgodsets Peter Kovacs (nederst) gratulerer målscorer Iver Fossum i kampen mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt.

Rolig andre omgang

Utover omgangen hadde hjemmelaget flere gode muligheter, men manglende presisjon i avgjørende øyeblikk sparte Glimt for flere baklengs. Etter hvilen virket Godset rimelig fornøyd, og med et par unntak var de siste 45 minuttene en rolig affære.

Tidligere Glimt-spiller og målscorer Mounir Hamoud er fornøyd med kampen.

– Vi får en god start med mange muligheter og nestenmuligheter. Vi spiller med høyt tempo. Vi tar de ut synes jeg.

Hamoud mener lagene ut over andre omgang bytter på å spille ball, men at det var lenge mellom de farlige sjansene.

– Jeg følte ikke noen ekstra tenning med tanke på at det er gamleklubben min. Den ekstra tenningen kom på grunn av den dårlige kampen mot Vålerenga.

– Mange uerfarne spillere

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen er ikke misfornøyd til tross for tapet på Marienlyst.

Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen er ikke misfornøyd etter dagens tap.

– Vi har mange uerfarne spillere på laget som ikke har spilt så mye i eliteserien. Og vi visste på forhånd at Godset er et godt lag, og at dette ville bli en tøff bortekamp.

Han mener laget kunne vært mer beslutsomme i spillet og at resultatet da kunne blitt annerledes.

– Men vi tør å prøve, vi er ikke engstelige og holder nullen i andre omgang. Men effektiviteten til Godset var stor i dag, avslutter Glimt-trener Halvorsen.

Godset tilbake på vinnersporet

Etter fem poeng i løpet av sesongens sju første kamper ligger nyopprykkede Bodø/Glimt på en 12.-plass på tabellen.

Med seieren er Godset tilbake på vinnersporet etter at de ble ydmyket av Vålerenga med 0-3 på bortebane 1. mai. De tre poengene gjør at de har heng på serieleder Molde.

Etter sju kamper er de to poeng bak, og viser at de blir å regne med i toppen denne sesongen også.