Video Svarteper, DAT/Widerøe - Foto: Nyhetsspiller /

Frank Ark sa opp en trygg jobb i Widerøe for å satse på danskene. Nå sitter han igjen med svarteper.

Sa opp Widerøe-jobben da DAT vant flyanbud, nå står han uten jobb

Bare ni dager før det danske flyselskapet DAT skulle vært i lufta over Lofoten ble det klart at Widerøe likevel får fortsette. – Nå står jeg uten jobb, uten kontrakter og uten mulighet til å gå tilbake til jobben i Widerøe, sier Frank Ark.

Da det ble klart at det danske flyselskapet Danish Air Transport (DAT) vant anbudsrunden og skulle overta rutenettet mellom Bodø, Svolvær, Leknes, Røst og Narvik, sa Frank Ark opp jobben sin i Widerøe.

Han bestemte seg for å satse selv, og oppretta firmaet Lofoten Travel Service for å kunne ta imot de danske flyene ved Svolvær lufthavn.

– Vi har jobbet dag og natt for å få ting på plass. Vi har tatt opp lån, hatt utgifter og har inngått bindende avtaler, sier Ark til NRK.no.

10.000 passasjerer rammes av flyrot

10.500 passasjerer som sitter med «danske» flybilletter ble rammet av at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) gjorde helomvendingen i flystriden mellom DAT og Widerøe.

Frank Ark sitter igjen med et økonomisk tap i en helt annen divisjon enn flypassasjerene.

– Sitter med svarteper

– Det er snakk om flere hundre tusen kroner. Jeg føler jeg sitter igjen med svarteper, sier Ark.

Nå står han på bar bakke uten mulighet til å gå tilbake til sin gamle jobb.

Frank Ark - Frank Ark er kanskje den i Lofoten som har lidd størst økonomisk tap som følge av at DAT tapte anbudsrunden. - Foto: John Inge Johansen / NRK

Frank Ark er kanskje den i Lofoten som har lidd størst økonomisk tap som følge av at DAT tapte anbudsrunden.

Foto: John Inge Johansen / NRK

– Angrer ikke

Samferdselsdepartementet fikk 14. mars en rapport fra Luftfartstilsynet som viser at DAT ikke har lagt frem tilfredsstillende dokumentasjon på flere områder.

Rapporten viser blant annet at DAT ikke tilfredsstiller kravene i anbudsdokumentasjonen for vinteroperasjoner, kompass, ytelsesberegninger for operasjoner på tørre/våte baner og modifikasjon av fly.

Frank Ark har ingen fly å betjene, men er ikke lei seg for at han sa opp sin gamle jobb på bakken i Widerøe. Og han fortsatt tro på at det kan ordne seg.

– Jeg angrer ikke. Vi får se. Siste ord er ikke sagt, sier Ark.

Torsdag denne uka kom den midlertidige avtalen mellom Samferdselsdepartementet og Widerøe på plass. Avtalen koster staten åtte millioner kroner og gjelder foreløpig i to måneder med mulighet for forlengelse.

– Akkurat nå er spillereglene endret. Og ikke til min fordel. Men man må ta sjanser når man skal gjøre business.

Video Widerøe får fortsette å fly i Lofoten - Foto: Nyhetsspiller /

Widerøe får fortsette å fly i Lofoten

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Flere nyheter

Krigsdrosje - Kristian Moldenæs og Gunnar Nesset med Chevroleten som statsminister Johan Nygaardsvold satt på med. - Foto: Arild Moe / NRK

Faren fikk drosjetur med statsministeren i 1940 – sønnen fikk ei krone av ham

Han var ti år og satt på med farens drosje i Øverbygd krigsvåren 1940. Tilfeldig fikk de en tur med statsminister Johan Nygaardsvold som var på flukt fra den tyske okkupasjonsmakta. Etterpå fikk han en krone av statsministeren. 74 år senere kjører han og NRK samme bilen.

Les saken
Fartsskriver mnipuleringsutstyr skjermbilde - 600 euro koster utstyret som på flere måter kan manipulere vogntogenes digitale fartsskrivere. - Foto: Birger Kjølberg / NRK

Betal fem tusen kroner, og du kan lure fartsskriveren

Statens vegvesen har avdekket at de nye digitale fartsskriverne i bruk i tungtransporten langt fra er sikre. For fem tusen kroner kan hvilken som helst europeisk lastebilsjåfør kjøpe utstyr som gjør det mulig å manipulere fartsskriverne, både mens de kjører og i ettertid.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Banen i Hanarøy idrettshall ble to meter for kort
Raymond Kolbjörnsen har brukt denne uken på å lage denne spektakulære nordlysvideoen.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her