Trollfjorden - Trollfjorden er et av de store turistmålene i Nordland. - Foto: Atle Markeng / NRK

Trollfjorden er et av de store turistmålene i Nordland.

Foto: Atle Markeng / NRK

Pengefond kan sikre turismen

Et eget pengefond kan minske risikoen for bedrifter som satser på charterturisme direkte fra utlandet til Nord-Norge.

Direktør for NHO Reiseliv Nord-Norge, Geir Solheim, sier at et charterfond vil være et veldig viktig supplement for reiselivet.

– Vi er avhengig av mange måter å få våre gjester inn til Nord-Norge på. Og jeg tror det å prikke inn gjester inn dit de ønsker, eksempelvis Bodø tre sommermåneder med spredning i Salten-området er en god løsning.

30 millioner kroner

Direktør Geir Solheim sier planen er å få inn 30 millioner kroner til charterfondet. I Vesterålen tok de tidligere i år imot charterturister fra London, sier
reiselivssjef i Vesterålen, Roy Odd Schøyen.

– Det var 70 passasjerer som kom til Evenes og som ble transportert videre til Sortland, der de hadde et omfattende program.

Nevnt av regjeringen

I går la regjeringa fram den nye reiselivsstrategien for Norge, og der var charterturismen til Nord-Norge nevnt spesielt, til glede for NHO-direktøren. Og et charterfond vil være svært bra turismen her nord, mener Schøyen.

– Dette gir en mulighet til å ta litt større risiko, det vil minimere risikoen hvis det ikke skulle bra med bookingen. Og det vil stimulere turoperatørene til å satse på Nord-Norge. Så jeg tror charter vil være et viktig supplement til nord-norsk reiseliv, sier Roy Odd Schøyen.

Flere nyheter

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Banen i Hanarøy idrettshall ble to meter for kort
Raymond Kolbjörnsen har brukt denne uken på å lage denne spektakulære nordlysvideoen.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her