Trening - Til tross for at ungdom er blitt sunnere og friskere etterlyser helsedirektøren mer gym i skolen. (Illustrasjon) - Foto: JOHN BAZEMORE / AP

Til tross for at ungdom er blitt sunnere og friskere etterlyser helsedirektøren mer gym i skolen. (Illustrasjon)

Foto: JOHN BAZEMORE / AP

Norsk ungdom er blitt sunnere og friskere

Norsk ungdom røyker og drikker mindre og spiser
sunnere. Det viser en fersk rapport fra Helsedirektoratet.

– Vi må nok kunne si at norsk ungdom er blitt sunnere og
friskere, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen til Dagsavisen.

Han viser til rapporten om arbeidet med å utjevne sosiale forskjeller der det framgår klart at ungdom drikker mindre, røyker mindre, spiser mindre sukker og søtsaker, men får i seg mer frukt og grønt enn før.

Etterlyser mer gym

Likevel må noe skje dersom de skal fortsette å bli sunnere. For andelen overvektige 10.-klassinger øker både blant jenter og gutter, skriver avisen.

– Det bør bli mer gym i skolen og generelt bli lagt mer til rette for at unge kan drive fysisk aktivitet, sier Larsen og viser til en framtid der flere risikerer å få hjertesykdommer, belastningsskader og diabetes.

(NTB)

Flere nyheter

Oppdrettslaks - Alger eller oksygenendringer i sjøen kan være forårsaket av høye temperaturer. - Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Sommervarme kan være skyld i enorm dødelighet hos oppdrettsanlegg

Et varmere klima kan føre til nye utfordringer for oppdrettsnæringa i Nord-Norge. Mindre oksygenrikt vann og nye alge-arter er mulige fremtidige utfordringer, og kan ha vært årsaken til den massive laksedøden i oppdrettsanlegget til Norwegian Royal Salmon på fredag.

Les saken