Video Ordfører takket og bukket for krisemillioner fra staten - Foto: Nyhetsspiller /

Kommunalminister Liv Signe Navarsete overrakte mandag gladnyheten om at Meløy kommune får 50 millioner i omstillingsmidler. Ordfører Per Swensen takket og bukket.

Ordfører takket og bukket for krisemillioner fra staten

Meløy kommune mistet 20 prosent av arbeidsplassene da REC la ned i Glomfjord. I dag fikk kommunen en milliongave fra kommunalministeren.

Mye stod på spill da ordføreren i Meløy mandag dro ned til kommunalministeren i Oslo for å få svaret på om staten vil stille med omstillingsmidler til kommunen.

650 arbeidsplasser er blitt borte det siste året, som følge av at REC la ned sin solcelleproduksjon.

Det betyr at hver fjerde arbeidstaker i kommunen blir arbeidsledig og til Oslo hadde ordfører Per Swensen kommet for å be om hjelp.

Først skryt, så penger

På møtet i Oslo åpnet Liv Signe Navarsete med å skryte.

– Dere har ikke lagt dere ned i grøfta og syter, men dere jobber og tenker at «dette skal vi greie». Det er en holdning jeg liker, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete.

Så kom pengene kommunene er avhengig av.

– Vi går inn med de 50 millionene dere har ønsket dere, sa ministeren.

Pengene ligger inne i revidert nasjonalbudsjett som regjeringen legger fram tirsdag. og Meløy er nå definert som en ekstraordinær omstillingskommune.

Totalt 100 millioner

Video REC-familie - Foto: Nyhetsspiller /

NRK møtte en familie som kan bli tvunget til flytte ut etter nedleggelsene i REC.

Ordføreren i Meløy er glad for at regjeringen ser at kommunen er i en vanskelig situasjon.

Fondet Meløy skal nyte godt av skal totalt bli på 100 millioner kroner, med halvparten fra staten og 25 millioner kroner hver fra fylkeskommunen og fra kommunen.

– Vi har jo håpet på dette, men var ikke sikker på at dette skulle bli resultatet. Nå har vi fått en pakke på 100 millioner vi kan bruke og jeg kan for første gang på lenge komme hjem til Meløy med en god nyhet, sier ordfører Per Swensen (H).

(NRK/NTB)

Flere nyheter

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Da Frank André Gundersen fra Hadsel ble meldt savnet i mai, ble søskenbarnet siktet for drap. Fedrene deres er kritisk til politiet sin innsats, og stiller spørsmål ved om personer fra belastede miljøer blir nedprioritert i leteaksjoner.
En bysantinsk mynt i sølv fra rundt år 1000 er funnet ved Ljønes ved Bodø. – Utrolig, dette er det nordligste funnet av en slik mynt noensinne, sier professor.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her