Det var tirsdag morgen den 32 år gamle litaueren rømte fra Mosjøen fengsel på vei til Alstahaug tingrett. Mannen sto tiltalt for grovt tyveri av Gullsmed Rørvik, hvor han i samarbeid med flere andre fikk med seg verdier for 2,3 millioner.

Politiadvokat i Helgeland politidistrikt, Andreas Christiansen, sier at letingen så langt er resultatløs.

– Det er fremdeles ingen som er pågrepet i forbindelse med rømmingen, og han er fremdeles på frifot.

Kan ha rømt utenlands

Politiet jobber nå ut ifra teorien at den rømte fangen kan ha rømt utenlands.

– Vi jobber ut ifra flere arbeidsteorier, og det er naturlig å tenke at han kan ha flyktet utenlands. Men vi kan ikke utelukke at han fortsatt befinner seg i Norge, sier Christiansen.

Politiet i utlandet er også kontaktet for å bistå i saken.

Det er helt naturlig for oss å kontakte politiet i nabolandene våre tidlig i denne fasen, sier politiadvokaten.

Stjålne bilskilt

Dager før fangen rømte fra fengselet, ble bilskilt stjålet i Mosjøen. Politiet kan ikke utelukke at det kan være en sammenheng.

– Det stemmer at noen bilskilt har blitt stjålet i forkant av rømmingen. Det er naturligvis noe vi ser på for å se om dette kan settes i sammenheng, sier han.

Christiansen sier at fangen ikke hadde brev- og besøksforbud i tiden han satt i Mosjøen fengsel.

– Han satt i varetekt uten restriksjoner i den forstand at han ikke satt på noen isolasjon. Han hadde heller ikke brev- og besøksforbud.

Utelandsregisstrerte biler

Vitner har fortalt om mange utenlandsregistrerte biler med stor fart i Mosjøen-området den siste tiden. Anders Christiansen sier politiet tar alle tips alvorlig.

– Nå er vi inne i en fase der vi etterforsker denne saken. Vi har hatt mange vitneavhør, og vi vil etterprøve opplysningene som fremkommer av disse avhørene for å finne ut hvilke biler som har vært ut og inn av Mosjøen i forkant og etterkant av rømningen. Vi er interessert i biler som er registrert i utlandet, sier han.

Politiet ber fortsatt om tips i saken.

– Vi er fremdeles interessert i at publikum tipser oss dersom de har noen informasjon, avslutter Christiansen.