Jubel for ny eliteseriekontrakt

Bodø/Glimt vant 2-1 mot Brann søndag og sikret spill i eliteserien neste sesong. «Ibba» Lajaab ble den store helten med to scoringer.

Glimt-fansen

Glimt-fansen jubler etter seieren mot Brann.

Bodø/Glimt-leiren kan slippe jubelen løs. Laget er å finne i Eliteserien også neste sesong etter kveldens seier mot Brann. «Ibba» Lajaab scoret begge målene i skjebnekampen på Aspmyra.

– Det er helt fantastisk. Vi gjør en kjempekamp og vinner fortjent, sa Lajaab til TV2 like etter kampslutt.

Glimt i ledelsen

«Ibba» Lajaab sender Bodø/Glimt i ledelsen på Aspmyra.

«Ibba» herjet før pause

Abdurahim Laajab, som ble vraket av Vålerenga, ble den store forskjellen i bunnoppgjøret i nord.

Det var gjestene fra Bergen som startet kampen best. Brann presset Glimt bakover og kom til flere gode muligheter. Nærmest var Marcus Pedersen da han sendte et frispark i stolpen etter 24 minutter. Mot spillets gang tok likevel Glimt ledelsen.

Etter vel halvtimen dro norsk-marokkaneren seg innover foran 16-meteren. Skuddet gikk via Daniel Mojsov og deretter i en bue over en sprellende Piotr Leciejewski i Brann-buret.

Benken jubler

Glimt-benken jubler etter at laget har gått opp til 2-0

Nervøs toppscorer

Før kampen var Glimts toppscorer nervøs.

– Dette er en cupfinale, og jeg er litt smånervøs. Jeg tenker mye på denne kampen, men jeg er gira og har lyst til å vinne, sa «Ibba» til nrk.no før kampen.

Men nervøsiteten var ikke å se da Glimt fikk straffespark like før pause, etter en hands fra Amin Askar. «Ibba» Lajaab gikk fram og banket ballen midt i mål.

Jublet med fansen

Etter pause la Glimt seg bakpå og gjesten fra bergen styrte kampen. 20 minutter ut i omgang reduserte Daniel Mojsov etter et hjørnespark.

Begge leire bet negler de siste ti minuttene. Brann presset hardt på for utligning, uten at de klarte å skape de store sjansene. Dermed kunne Glimt juble for seier og for å berget plassen i eliteserien.

Glede

Jan Halvor Halvorsen og «Ibba» kunne slippe jubelen løs etter at seieren var klar.

– Dette har vi kjempet for lenge. Vi er et ungt kjempende lag som jobber hardt, sier «Ibba».

Etter kampen takket Glimts toppscorer tilskuerne for støtten og kastet drakten sin opp til publikum.Seieren betyr at Glimt nå er sikret spill i eliteserien også i 2015.

Jeg trives på Aspmyra. Publikum var til stor støtte i dag, sier Glimt-spissen.

Mens Bodø/Glimt kunne juble for å ha berge plassen, ser det langt mørkere ut for motstander Brann. Tapet i dag betyr at de i beste fall kan klare kvalifisering.