Hold ut – til helga kommer godværet

Et kraftig lavtrykk utenfor Vesterålen gjør at nordlendingene ikke kan juble over mai du skjønne milde morgen.

Isteden blir det det ruskevær og neglebiting både for dem som skal gå i 1. mai-tog og for dem som sverger til rydding i hagen på arbeidernes kampdag ifølge vakthavende meteorolog Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Sludd og snø

– Lavtrykket drar med seg kald luft som igjen kan gi både snø og sludd. Særlig nord i fylket. Vesterålen er mest utsatt. Her vil temperaturen falle og regnbygene gå over til sluddbygger. Aller lengst nord blir det snøbyger, sier Lien.

1. mai vil den verste kulda gi seg, og de fleste nordlendingene sitter igjen med regnbygene.

– Det blir mildere vær tirsdag. Men det blir vått, sier meteorologen.

Fint i helga

Fram mot helga meldes det sludd og snø med temperaturer med mot null grader på indre streøk, mens ytre strøk må regne med noen gode porsjoner med regn.

Til helga derimot skal sola titte fram igjen over store deler av fylket vårt, ifølge yr.no. Finest vær, får Lofoten og Vesterålen. Men også Narvik, Bodø og Mo i Rana får mye fint vær.

Kaldt over hele Norge

Maitemperaturene lar imidlertid vente på seg, ifølge meteorologen.

– Foreløpig må vi vente på den store våren. Det blir mellom to-tre til opp mot sju-åtte grader. Dette kaldværet kommer til å dominere i hele norge, sier Lien.

Flere nyheter

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Mor kastes ut, mens baby får opphold
Mange skjulte skatter hos Nasjonalbiblioteket

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her