Glimt vant målfesten på Aspmyra

Gultrøyene tok sin første hjemmeseier på tre måneder i kampen mot Vålerenga.

Bodø/Glimt mot Vålerenga

Tidligere Vålerenga-spiller Ibba Lajaab sendte Glimt opp i føringen på straffespark.

Forrige seier på Aspmyra kom mot Start 20. mai. Siden da har Bodø/Glimt spilt fire strake hjemmekamper uten seier, men Ibba Lajaabs åttende og niende mål for sesongen ga endelig jubel på hjemmebane.

– I dag ble det meg. Det er helt fantastisk. Det er en opplevelse jeg aldri har vært borti, sa den tidligere Vålerenga-spilleren til TV2 like etter kampslutt.

Men hjemmepublikummet måtte vente lenge før de kunne slippe jubelen løs.

Kampuret viste bare sju minutter da Simon Larsen stupte Vålerenga opp i ledelsen. Det var 15. gangen så langt i år at Glimt slipper inn det første målet i en eliteseriekamp.

Men bare fire minutter senere kontret Glimt inn utligningen. Trond Olsen satte fart med ballen på venstre kant og fant Moustapha Ndiaye som bredsidet ballen i målet bak Vålerenga-keeper Michael Langer.

Ny Vålerenga-ledelse

Seks minutter senere smalt det på nytt på Aspmyra. Christian Grindheim fikk tid og rom utenfor Glimts 16-meter og kunne enkelt plassere ballen i mål.

Like etter kunne det stått uavgjort igjen. Et innlegg fra Trond Olsen så ut til å være på vei over mål, men duppet nesten inn under tverrliggeren. Langer holdt på å rote ballen inn i eget mål, men fikk så vidt slått ballen til corner.

Olsen skulle likevel få sin revansje da han raget høyest i feltet like før halvtimen var spilt. Glimt-kaptein Ruben Imingen raste nedover høyresiden og fant Olsen i feltet. Vingen hadde få problemer med å slå Simon Larsen i duellen og styrte inn nok en utligning for Glimt.

Det satte en ny gnist i gultrøyene og ti minutter senere var Papa "Badou" Ndiaye nær å sende hjemmelaget i ledelsen, men skuddet fra hjørnet av Vålerenga-boksen snek seg like over tverrliggeren.

Få minutter før dommeren blåste av for pause kjempet Ghayas Zahid seg gjennom Glimt-forsvaret og kom nærmest alene med Glimt-keeper Pavel Londak. Estlenderen fikk imidlertid slått avslutningen ut til hjørnespark.

Målfesten fortsatte

Ingen av lagene hadde satt på bremsene i pausen. Andre omgang var kun to minutter gammel da Trond Olsen prøvde å skli inn ledermålet, men ballen gikk utenfor.

I stedet var det Ibba Lajaab som skulle sende Glimt opp i føringen på straffespark. Daniel Berntsen ble felt på 16-meterstreken og dommer Dag Vidar Hafsås blåste straffespark. Den satte Lajaab nede ved stolperoten.

Men målfesten på Aspmyra var ikke over og Christian Grindheim var ikke ferdigscoret. En så langt tam Vidar Örn Kjartansson ble felt av Vieux Sané på 17-18 meter. Frisparket satte Grindheim oppe i krysset utagbart for Londak.

Ble tomålsscorer

Glimt kunne vært tilbake i ledelsen få minutter etter, men Trond Olsens scoring ble korrekt avblåst for offside. Gultrøyene skulle likevel få juble for ledelse nok en gang. Etter en hurtig kontring endte ballen hos Ibba Lajaab som banket inn kampens sjuende mål med venstrefoten fra 18 meter. Lajaabs niende mål for sesongen.

Deretter la hjemmelaget seg lavt og ventet på muligheten til å sette spikeren i kista. Til tross for massivt press klarte Vålerenga å skape lite inntil eliteseriens toppscorer glimtet til et kvarter før slutt. Vidar Örn Kjartansson snek seg inn mellom Glimts midtstoppere og klarte nesten styre inn utligningen.

Men Glimt fikk til slutt sin mulighet. Badou sendte Ibba Lajaab alene gjennom mot Michael Langer, men tomålsscoreren klarte ikke å overliste østerrikeren og dermed endte det med hjemmejubel i Bodø.