Bodø/Glimt gikk på sviende tap i Sandefjord

Begge lag er tippet å få det tøft i årets eliteserie, men nykommer Sandefjord var best mot Bodø/Glimt i serieåpningen og vant greit 3-1.

Sandefjord - Bodø/Glimt

Bodø/Glimt gikk på tap mot nyopprykkede Sandefjord i serieåpningen.

Det var gått snaue seks minutter da Alexander Gabrielsen fikk gå uhindret til værs inne i feltet på en corner og stange inn Sandefjords første eliteseriemål denne sesongen. Dermed fikk Lars Bohinens mannskap starten det behøvde i eliteseriecomebacket.

– Vi må få tettet igjen bakover, noe vi har jobbet med hele tida. Vi må også fremstå mer som mer offensive og bedre defensive. Vi kan ikke slippe inn så lette mål, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.

Bodø/Glimts angripere har ikke akkurat skremt vannet av sine motstandere i sesongoppkjøringen. Lagets nyervervelse fra Follo, Fitim Azemi, fikk starte kampen på topp i Glimt-angrepet.

Sandefjords Pål Kiodø i duell med Glimts Vieux Yakhya Sane (v) i eliteseriekampen mellom Sandefjord og Bodø/Glimt på Komplett Arena.

Bodø/Glimt

Jan Halvor Halvorsens menn gikk på tap i årets første eliteseriekamp.

Det var vertene som styrte det meste av banespillet, men gjestene var også nær utligning med en treff i tverrliggeren. Helt på tampen av 1. omgang fikk Jan Halvor Halvorsens gutter utligningen som kom litt ut av intet.

På overtid i omgangen fikk Bodø/Glimt frispark fra spiss vinkel. Henrik Furebotn var frekk og banket ballen i mål. Sandefjords sisteskanse Jakob Busk var ikke helt på høyden ved den anledningen.

Etter en snau time kombinerte Erik Lamøy, Pål Alexander Kirkevold og Jean Alassane Mendy flott i Sandefjord-angrepet. Sistnevnte fikk det enkelt med å gjøre 2-1.

Kort etter var Mendy frampå igjen. Han nærmest «stjal» ballen fra lagkameraten Cheikhou Dieng, som var på vei gjennom, og dundret den forbi Londak.