Investorene er redde for avisdriften på Fauske

Aksjonærene i Saltenposten frykter avisa legges ned dersom A-pressen kjøper en stor aksjeandel.

Saltenposten

TJENER MILLIONER: ... Men aksjonærene fortviler og frykter at den populære lokalavisa skal legges ned.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Mange av aksjonærene i Saltenposten fortviler over at A-pressen vil kjøpe opp store deler av aksjene i den voksende lokalavisa.

– Jeg tror at det som nå er på Fauske blir nedlagt, og at arbeidsoppgavene overføres til andre deler av A-pressen, sier aksjonær Ingolf Marifjæren.

En voksende avis

A-pressen har vært frempå og ønsket å kjøpe en aksjeandel tilsvarende 38 % i Fauske-avisa. Fra avisens start har aksjene steget i verdi, fra å være verd 1000 kroner til nå å være verd 11 000 kroner.

Nå vil Marifjæren og de andre aksjonærene i Saltenposten gjøre det de kan for å forhindre at det store aviskonsernet skal få kjøpe aksjepostene. Derfor vurderer de nå å bruke forkjøpsretten de har på aksjene, for å holde A-pressen ute.

– Og jeg håper jo at jeg får folk på Fauske med på det, sier Ingolf Marifjæren.

Dersom aksjonærene vil bruke forkjøpsretten, må de gjøre dette før 15. mai.

– Vi legger ikke ned

Are Stokstad

Konsernsjef for lokalavisene i A-pressen, Are Stokstad, avviser at de har noen planer om å legge ned Saltenposten.

Foto: A-pressen

Konsernsjefen for lokalavisene, Are Stokstad i A-pressen er sterkt uenig med Marifjæren. Han avviser at konsernet har planer om å legge ned avisa.

– Det er en så meningsløs påstand at det nesten ikke er noe å kommentere. Vi har aldri kjøpt en avis for å legge den ned, sier han.

Han signaliserer dermed fortsatt drift i Saltenposten, og avviser at de har noen agenda om å legge ned avisa.

– Men kan du forstå dem som er bekymret for at dere kan komme til å legge ned og heller satser på Avisa Nordland på Fauske?

– Da skulle jeg selv dratt til Fauske for å starte opp lokalavis, for det er det marked for. Det har Saltenposten vist, sier Stokstad.

Håper på stabil løsning

De ansatte i Saltenposten håper imidlertid på en mer stabil løsning.

– Vi skal fortsette å jobbe for en god avis i indre Salten, sier direktør Geir Olsen i Saltenposten.

Han vil ikke ta stilling A-pressen spesielt, men sier at administrasjonen i avisen vil måtte forholde seg til en ny eier, uansett hvem det blir. Nå håper han på en snarlig avklaring om framtida til avisa.

– Vi kunne godt ha ønsket oss et mer stabilt eierskap så vi slipper å bruke tid på akkurat disse tingene, sier Olsen.

Den 15. mai holder Saltenposten sin generalforsamling, og da vil styret og aksjonærene avgjøre mye av framtiden til lokalavisa på Fauske.

Flere nyheter fra NRK Nordland

Nordlandssykehuset

– Bekymret for at det kan være noe galt med utstyret

Nordlandsykehuset har varslet politiet etter at det gikk alvorlig galt under tre operasjoner ved dagkirurgisk avdeling i Bodø. En av tingene som nå undersøkes, er om det er noe galt med utstyret på den aktuelle operasjonsstuen.

Les saken

KULTURINDEKSEN 2015: Her er en oversikt over hvordan kulturnivået i Norges 428 kommuner. Sjekk hvordan kulturtilbudet er i din kommune.

Denne kommunen er dårligst på kultur

For femte år på rad, har Telemarksforskning gjennomført en undersøkelse på hvordan det står til med kulturtilbudet og kulturaktivitetene i norske kommuner.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Lørdag ble det arrangert skandinavisk finale i First Lego League i Mo i Rana. Vinneren ble til slutt «No Limits» fra Troms.
To nærgående elgkalver har skapt kaos i nabolagget i Korea i Kjøpsvik den siste tiden. Viltnemnda måtte avlive dem.