Hopp til innhold

Friterer torskeskinn til dessert: – Håper vi ikke blir jaget vekk

Kokkelandslaget serverer skrei til alle rettene under Skrefestival i Vesterålen, og håper de ikke blir jaget vekk etter å ha servert skrei og sjokolademousse til dessert.

Serverer skrei til alle rettene

– Vi er spent på hva gjestene synes, for vi har ikke gjort dette før. Vi får håpe vi ikke blir jaget fra Myre etter dette, sier Halvard Ellingsen som er medlem i kokkelandslaget.

Han friterer torskeskinn til desserten under middagen på Skreifestivalen på Myre i kveld, hvor cirka 100 personer deltar.

– Torskeskinnet er skrapt, kokt og tørket. Så friterer vi det slik at det låser seg opp. Det blir omtrent som baconcrisp. Vi skal servere det sammen med sjokolademousse og sorbet, forklarer Ellingsen.

Fritert skrei

Halvard Ellingsen viser fram fritert torskeskinn

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

Skrei er hovedingrediens til alle fire rettene under middagen.

For selv om fiskerne i år har hatt store problemer med å fange skrei i Vesterålen, skal noen få eksemplarer fryde ganene til gjestene på Myre i Vesterålen.

I tillegg til desserten serveres røkte og friterte skreitunger til forrett, en moderne versjon av mølje og en hovedrett bestående av bakt skreiloine med grønnsaker.

– Det er enkelt å lage mat når råvaren blir så bra, sier Ellingsen.

I tillegg til den noe spesielle middagen, arrangerer blant annet også vm i torsketungeskjæring.

– Vi gjør det vi kan for at folk både i Norge og ute i verden skal spise mest mulig skrei, sier Arne Antonsen, leder av Skreifestivalen.