To meter midtstopper på plass

19 år gamle Morten Bjørnskau Johannesen fra Ulleren på sin første Glimt-trening i går.

Morten Bjørnskau Johannesen

198 CENTIMETER: Morten Bjørnskau Johannesen

Foto: Håvard Sandaa Karlsen/Glimt.no

- Det er utrolig deilig, for det har tatt sin tid. Nå i begynnelsen er det egentlig bare å bli vant til treningsmengder og tider og slikt, sier 19-åringen til NRK.

- Det er godt å endelig være på plass i Bodø. Her skal jeg jobbe hardt for å utvikle meg som fotballspiller, samtidig som jeg skal studere organisasjon og ledelse på høgskolen, forteller Morten Bjørnskau Johannesen.

1.98 på strømpelesten

Han mener selv han er kjapp, med et godt venstrebein.

- Dessuten er jeg lang, nesten to meter. Det er en fordel når man skal spille midtstopper, sier Morten Bjørnskau Johannesen.

- Jeg har spilt venstre back og venstre kant tidligere, men trenerne mener bestemt at jeg skal bli midtsopper. Det gleder jeg meg til. Nå skal jeg trene godt, og ta steg for steg. Det skal en del tilvenning til, forteller Johannesen til Glimt.no

- Skal erstatte Werner Rønning

Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen sier den nyankomne spilleren fra Per Werner Rønning i midtforsvaret.

- Det er en lik type. Morten er rask med god spenst. Det er ferdigheter som vi ser er viktige. Da er det opp til oss å lage en stopper som er klar når vi selger Per Werner Rønning.

Flere nyheter fra NRK Nordland

Nordlandssykehuset

– Bekymret for at det kan være noe galt med utstyret

Nordlandsykehuset har varslet politiet etter at det gikk alvorlig galt under tre operasjoner ved dagkirurgisk avdeling i Bodø. En av tingene som nå undersøkes, er om det er noe galt med utstyret på den aktuelle operasjonsstuen.

Les saken

KULTURINDEKSEN 2015: Her er en oversikt over hvordan kulturnivået i Norges 428 kommuner. Sjekk hvordan kulturtilbudet er i din kommune.

Denne kommunen er dårligst på kultur

For femte år på rad, har Telemarksforskning gjennomført en undersøkelse på hvordan det står til med kulturtilbudet og kulturaktivitetene i norske kommuner.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Lørdag ble det arrangert skandinavisk finale i First Lego League i Mo i Rana. Vinneren ble til slutt «No Limits» fra Troms.
To nærgående elgkalver har skapt kaos i nabolagget i Korea i Kjøpsvik den siste tiden. Viltnemnda måtte avlive dem.