To meter midtstopper på plass

19 år gamle Morten Bjørnskau Johannesen fra Ulleren på sin første Glimt-trening i går.

Morten Bjørnskau Johannesen

198 CENTIMETER: Morten Bjørnskau Johannesen

Foto: Håvard Sandaa Karlsen/Glimt.no

- Det er utrolig deilig, for det har tatt sin tid. Nå i begynnelsen er det egentlig bare å bli vant til treningsmengder og tider og slikt, sier 19-åringen til NRK.

- Det er godt å endelig være på plass i Bodø. Her skal jeg jobbe hardt for å utvikle meg som fotballspiller, samtidig som jeg skal studere organisasjon og ledelse på høgskolen, forteller Morten Bjørnskau Johannesen.

1.98 på strømpelesten

Han mener selv han er kjapp, med et godt venstrebein.

- Dessuten er jeg lang, nesten to meter. Det er en fordel når man skal spille midtstopper, sier Morten Bjørnskau Johannesen.

- Jeg har spilt venstre back og venstre kant tidligere, men trenerne mener bestemt at jeg skal bli midtsopper. Det gleder jeg meg til. Nå skal jeg trene godt, og ta steg for steg. Det skal en del tilvenning til, forteller Johannesen til Glimt.no

- Skal erstatte Werner Rønning

Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen sier den nyankomne spilleren fra Per Werner Rønning i midtforsvaret.

- Det er en lik type. Morten er rask med god spenst. Det er ferdigheter som vi ser er viktige. Da er det opp til oss å lage en stopper som er klar når vi selger Per Werner Rønning.

Flere nyheter fra NRK Nordland

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
20. mai feirer Bodø sitt 200-års jubileum. Men hvordan ble byen feirer for 50 år siden? Vi har hentet fram gamle skatter fra arkivet.
Innslag fra NRKs 17. mai-sending. Reporter Vilde Bratland Erikstad intervjuer 100-åringen Sverre fra Lødingen.