Det er NRK Nordland som står bak dokumentaren som sendes torsdag 12. april klokken 20.15 på NRK1. Reporter Adrian Dahl Johansen har regi og kommentar, mens Lars Bjørn Martinsen er redigerer.

– Jobbet intensivt

– Vi har jobbet intensivt med denne dokumentaren i knappe to uker, og er svært godt fornøyd med hva vi har fått til på den relativt korte tiden, sier programansvarlig Anna Brandal i NRK Nordland.

I den halvtimes lange dokumentaren snakker kaptein Bård Vereide for første gang om de dramatiske døgnene da fem av hans nærmeste kolleger i 335 skvadronen på Gardermoen forsvant over Sveriges høyeste fjell. Vereide var fartøysjef på Hercules-flyet «Nanna», som også deltok på vinterøvelsen «Cold Response»

Letearbeidet

– Vereide forteller blant annet om hvordan de forsøkte å lete etter det savnede Hercules-flyet «Siv» over Kebnekaise. I tillegg inneholder dokumentaren intervju med den svenske kjentmannen, Erik Sarri, som var med de første letemannskapene inn mot ulykkesområdet, forteller Adrian Dahl Johansen.

Dokumentaren inneholder også hittil upubliserte bilder fra inne i cockpiten i «Siv» fra 2010.

– Vår intensjon har vært å lage en dokumentar som forteller hele historien om de dramatiske dagene i midten av mars. Det mener vi denne tragiske hendelsen fortjener. Vi kommer også inn på mulige årsaker til ulykken, men noen endelig konklusjon får seerne ikke, sier Dahl Johansen.