Ble tatt imot som en konge

Etter å ha tatt med seg tre gull fra Sveits, ble drillmester Mathias Langseth Eliassen (17) tatt imot som en helt i hjembyen Sandnessjøen.

Mathias Langseth Eliassen

Som første nordmann vant 17-årige Mathias Langseth Eliassen gull i VM i drill.

Foto: Privat

Mathias Langseth Eliassen (17) fra Sandnessjøen imponerer med drillstaven. I sitt første VM gikk han i går til topps på pallen. Tre ganger. Slikt blir det oppmerksomhet av.

– Det føles utrolig bra. Jeg har trent hardt for dette, og det betyr mye for meg. Nå skal det feires, sier Eliassen til NRK.no.

Det er ikke første gang unggutten hevder seg i et internasjonalt mesterskap. I fjorårets EM i Portugal ble det både sølv og bronse, men søndag presterte han det som ingen nordmann har gjort før ham.

– En fantastisk opplevelse

Mathias Langseth Eliassen

Mathias med sine tre gullpokaler.

Foto: Nikolai Langseth Eliassen / Privat

Og grunnen til det mener moren er at han har brukt mye tid på trening.

– Han har forsaket mye, han har stort sett trent hele tiden. Helger, ferier og alt. Da betyr det ekstra mye å bli tatt imot på denne måten. Det er helt fantastisk, og jeg hadde aldri trodd at så mange skulle være her og ta imot han, sier Tove Langseth.

Unggutten fra Sandnessjøen Skolemusikk konkurrerte i drilldans solo (Rhythmic twirl), solo 1 baton og solo 2 baton, alle i klassen gutter junior.

Han var Norges eneste representant i denne klassen og kjempet seg til finalen i alle tre kategoriene. Der leverte han sitt ytterste på tross av at han syntes det var vanskelig å konsentrere seg med tusenvis av publikummere på tribunen.

Drillet siden han var fem

Mathias har drillet nesten hele livet. Allerede som femåring var han aktiv, og han har gjort det bra helt siden han ble gammel nok til å konkurrere.

– Da jeg begynte å konkurrere i 2007 var første gang jeg virkelig begynte å like drilling og begynte å trene ordentlig, sier 17-åringen.

Nå konsentrerer den ferske verdensmesteren seg om det nært forestående Norgesmesterskapet i juni.

– Og jeg vil fortsette å konkurrere internasjonalt, også i seniorklasser. Så det blir ikke noe ferie på meg.

Video 1a01d683-a304-4b6d-974b-66634b0adf57.jpg

Drillmester

Flere nyheter fra NRK Nordland

KULTURINDEKS: Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune er årets beste kulturkommune – for fjerde år på rad. Sjekk hvordan kulturtilbudet er i din kommune.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Lørdag ble det arrangert skandinavisk finale i First Lego League i Mo i Rana. Vinneren ble til slutt «No Limits» fra Troms.
To nærgående elgkalver har skapt kaos i nabolagget i Korea i Kjøpsvik den siste tiden. Viltnemnda måtte avlive dem.