Dampede blåskjell - Nå har en gruppe studenter fra NITH utviklet en egen app som forteller deg om blåskjellene er giftig eller trygge der du bor. - Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Nå har en gruppe studenter fra NITH utviklet en egen app som forteller deg om blåskjellene er giftig eller trygge der du bor.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Blåskjellvarsel på mobilen

Nå kan du få blåskjellvarsel fra Mattilsynet på mobilen – hvis du har rett telefon.

Hver fredag oppdaterer Mattilsynet sitt blåskjellvarsel som er fritt tilgjengelig på Matportalen.no. Her presenteres resultatene og prognoser fra 25 målestasjoner om vinteren og 38 målestasjoner om sommeren.

Student-ide

Varselet har hittil også vært tilgjengelig på NRK tekst-TV og som betalingstjeneste hos Mattilsynets blåskjelltelefon. Nå har en gruppe studenter fra NITH utviklet en egen app som er tilgjengelig i Apples App store.

– En bedre tjeneste

– Det er viktig å kunne nå brukerne våre der de er, og en app lar oss gjøre nettopp det. Vi er glade for å kunne tilby alle de som ønsker å plukke blåskjell til eget bruk, en bedre tjeneste når vi nå lanserer appen. Det sier IKT-direktør i Mattilsynet, Odd Ingebretsen.

Varslingsappen er ikke tilgjengelig på andre plattformer.

(NTB)

Flere nyheter

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Banen i Hanarøy idrettshall ble to meter for kort
Raymond Kolbjörnsen har brukt denne uken på å lage denne spektakulære nordlysvideoen.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her