Altinn er nede - Tirsdag ble skatteoppgjøret tilgjengelig. Mange skulle bruke tjenesten samtidig, noe som førte til at systemet kollapset. - Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Tirsdag ble skatteoppgjøret tilgjengelig. Mange skulle bruke tjenesten samtidig, noe som førte til at systemet kollapset.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Altinn åpnet igjen

Nå kan du sjekke selvangivelsen din.

Den offentlige nettportalen Altinn åpnet igjen fredag formiddag etter å ha vært stengt siden tirsdag på grunn av sikkerhetsfeil.

Brøt sammen

Tirsdag ble skatteoppgjøret tilgjengelig. Mange skulle bruke tjenesten samtidig, noe som førte til at systemet kollapset.

Men problemene var ikke over med dette. Senere samme dag førte en sikkerhetsfeil til at mellom 1.500 og 2.000 personer fikk se informasjon om en mann som i ettertid har fått kallenavnet Altinn-Kenneth.

192 av dem som fikk se profilen hans, prøvde å hente ut informasjon uten å lykkes, ifølge VG.

Altinn håndterer 3,9 millioner selvangivelser. I tillegg brukes tjenesten til rapportering fra privatpersoner og næringsliv til 38 offentlige etater. Ifølge en rapport fra Det Norske Veritas (DNV) gjør omfanget av tjenestene at risikoen for teknisk svikt er høyere enn den burde ha vært.

Flere nyheter

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Kulturfabrikken åpnet i dag
Samler inn penger fra hesteryggen

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her