Hopp til innhold

Mister jobbene: – Tilliten til Telenor-ledelsen er borte

I dag får trolig de 40 ansatte i Telenor i Bodø beskjed om at arbeidsplassen deres legges ned.

F.v. Stig H. Breivik, Tore Knapp Skog og Amund Aunsmo i Telenor

Rundt 40 høykompetansearbeidsplasser ser ut til å forsvinne fra Bodø. Stig H. Breivik (f.v.), Tore Knapp Skog og Amund Aunsmo har mistet tilliten til Telenor-ledelsen.

Foto: Kari Skeie / NRK

Tidligere i år ble det kjent at telegiganten vil legge ned regnskapsavdelinga i Bodø som har om lag 40 ansatte og flytte den til Bangladesh. Stig H. Breivik er en av dem som mister jobben. Han sier tilliten til arbeidsgiveren er borte.

– Alle på arbeidsplassen er oppsagte, men vi er fortsatt i drift. Det er veldig spesielt å være på en arbeidsplass som består av så mange dyktige, lojale og kompetente mennesker, samtidig som tilliten til ledelsen er borte, sier han til NRK.no.

Kalt inn til møte i dag

Stig H. Breivik, telenor

Telenor Global Shared Services driver med regnskap, men ledelsen vil heller at folk i Bangladesh skal ta over denne jobben.

Foto: Kari Skeie / NRK

I formiddag er de ansatte i Bodø kalt inn til møte. Stig H. Breivik er sikker på at de der får beskjed om at arbeidsplassen legges ned.

– Ja, nå venter vi bare på å få den endelige beskjeden om når vi må slutte.

Han legger ikke skjul på at de siste uke har vært utfordrende for de 40 Telenor-ansatte i Bodø-avdelingen.

– Det har vært vanskelig og spesielt på grunn av den særdeles uheldige måten Telenor-ledelsen har håndtert dette på. Fordi NRK Nordland fikk kjennskap til nedleggingsplanene fikk vi på to timers varsel beskjed om et allmøte hvor vi to timer senere fikk vite at jobbene våre var vedtatt flyttet. Vi har likevel fokusert på å være profesjonell i forhold kundene. Men det blir en helt annen stemning, sier Breivik.

Møtte næringsråden

Næringsråd Arve Knutsen (KrF) i fylkeskommunen har krevd at Telenor måtte se på andre muligheter for at drifta kunne fortsette i Bodø. Før helga fikk han svar:

– Argumentasjonen er at kompetansen som etterspørres ikke finnes lokalt, og at Telenor derfor må kjøpe disse tjenestene eksternt. Det synes jeg er veldig merkelig. Jeg tror man skal lete lenge etter så god kompetanse som de 40 ansatte i Bodø har på dette området, sier Knutsen til NRK.no.

Vil overta jobbene

De ansatte var mandag i møte med næringsråden, hvor de presenterte sine planer for hvordan de kan beholde arbeidsplassene sine i Bodø. 32 av 39 ansatte har gått inn som aksjonærer i det som kan bli en ny arbeidsplass.

– Vi har satt ned ei prosjektgruppe med en deltaker fra hver avdeling som skal se på nye muligheter for næringsvirksomhet innen såkalt shared service. Vi ser mange muligheter for å kunne betjene mange små aktører i næringslivet. Helsesektoren er også noe vi ser på, sier Breivik.

Breivik og kollegene har i den forbindelse bedt Telenor om midler og bistand til å kunne utvikle forretningsideene sine. Det har vært et drøftingsmøte i Telenor, og rett før helga kom svaret.

– De har sagt at de vil bidra med penger og stille kontorlokaler til disposisjon for å kunne jobbe videre. Men beløpet som Telenor vil bidra med er bare på 200.000 kroner. Vi ba om to millioner, sier Breivik.