Hopp til innhold

– Det gjelder å score og krasje

Rullestolbruker Isak Alstad (8) hadde det grenseløst artig da han fikk prøve nye ukjente idrettsaktiviteter.

Grenseløs idrettsdag

– Det gjelder å score og så krasje litt. Man må krasje i noen for å få tak i ballen, sier åtte år gamle Isak Alstad i det han suser avgårde i den spesialbygde rullestolen som brukes i el-innebandy.

Han var blant de 70 personene med som benyttet anledningen til å prøve ut nye sportsgrenser da «Grenseløs idrettsdag» ble arrangert i Mørkvedhallen i Bodø. Her stiller alle likt om de har funksjonshemming eller ikke.

– Idrettsforbundet ønsker å få vist fram de ulike aktivitetene som vi kan tilby til alle, uansett funksjonsnivå. Det er mye man kan drive på med som folk ikke er klar over, sier Torben Simonsen, fagkonsulent i Norges idrettsforbund.

Torben Simonsen

Torben Simonsen, fagkonsulent i Norges idrettsforbund

Foto: Torill Edvardsen / NRK

Grenseløs idrettsdag ble arrangert for første gang i 2013. I år blir det arrangert 16 steder i landet. Målet er at flere med funksjonshemming skal drive med idrett tilrettelagt for seg.

– Det er artig å få prøvd forskjellige ting, selv om jeg sitter i rullestol, sier Inger-Margrethe Ingebrigtsen.

Blant idrettsgrenene man kunne prøve var bordtennis, taekwondo, klatring og teppecurling.

– Selv om man er lam, er det ikke noe problem å få klatret. Vi hjelper til og heiser personen opp i stropper og så bruker de armene så godt de klarer, forklarer Simonsen.

Martin Sørensen (13), har Cerebral Parese og har blitt hektet på el-innebandy. Han trener hvis tirsdag, noe Bodøs ordfører Ida Pinnerød (Ap) fikk merke da hun møtte ham til kamp.

– Jeg synes jeg slo henne ned i støvlene, ler 13-åringen.