Hurtigruta legger til kai - TRYGT I HAVN: Men spørsmålet er om hurtigruta må kutte anløp vinterstid for å overleve i framtida. Venstre åpner nå for å være med på kutt på vinteren, og det opprører FrP.NRK

TRYGT I HAVN: Men spørsmålet er om hurtigruta må kutte anløp vinterstid for å overleve i framtida. Venstre åpner nå for å være med på kutt på vinteren, og det opprører FrP.

Foto: NRK

- Venstre vingler om hurtigruta

Venstre vingler og må snart bestemme seg om hurtigrutas framtid. Det mener FrP.

Fremskrittspartiet krever at Venstre i fylkestinget klargjør hva partiet egentlig mener om seilingsmønstret til Hurtigruten.

Uklar om vinter-kutt

Gruppeleder for FrP i fylkestinget, Dagfinn Olsen, mener Venstre er uklar når det i et partivedtak går i mot kutt i anløp og i Fylkestinget sier ja i til kutt i anløp om vinteren:

Dagfinn Olsen, FrP - Dagfinn Olsen, FrP - Foto: FrP /

Dagfinn Olsen, FrP

Foto: FrP

- Venstre har skapt uklarhet om hva de vil. Landsdelsutvalget har utnevnt ei gruppe som skal uttale seg om hurtigruta. Det skal også fylkestinget gjøre. Samferdelsdepartemetnet kommer til å vektlegge det som kommer fra fylkespolitikerne, og da er det viktig at vi får avklart hva Venstre mener, sier Dagfinn Olsen.

Vanskelig for Venstre

Fylkesråd fra Venstre, May Valle, sier partiet er i mot endringer i seilingsmønstret. Men fylkestingsvedtaket handlet om å kutte anløp dersom ikke noe annet var mulig:

- Det vi har sagt sekundært er reduksjon i inntil to dager i vintersesongen, som består av fire måneder. Dette satt langt inne hos Venstre. Men hvis det ikke finnes andre løsninger så kan vi strekke oss så langt, og ikke lengre, sier May Valle.

Flere nyheter

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Snøfall på E6 sør i Helgeland skaper store trafikale utfordringer onsdag ettermiddag. Europaveien vil være stengt i flere timer fremover.
- Det norske luftforsvaret er på et lavmål, sier tidligere øverstkommanderende for luftstridskreftene i Nord-Norge. Sprekkdannelser i skroget på F16 setter stadig flere fly på bakken.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her