Hurtigruta legger til kai - TRYGT I HAVN: Men spørsmålet er om hurtigruta må kutte anløp vinterstid for å overleve i framtida. Venstre åpner nå for å være med på kutt på vinteren, og det opprører FrP.NRK

TRYGT I HAVN: Men spørsmålet er om hurtigruta må kutte anløp vinterstid for å overleve i framtida. Venstre åpner nå for å være med på kutt på vinteren, og det opprører FrP.

Foto: NRK

- Venstre vingler om hurtigruta

Venstre vingler og må snart bestemme seg om hurtigrutas framtid. Det mener FrP.

Fremskrittspartiet krever at Venstre i fylkestinget klargjør hva partiet egentlig mener om seilingsmønstret til Hurtigruten.

Uklar om vinter-kutt

Gruppeleder for FrP i fylkestinget, Dagfinn Olsen, mener Venstre er uklar når det i et partivedtak går i mot kutt i anløp og i Fylkestinget sier ja i til kutt i anløp om vinteren:

Dagfinn Olsen, FrP - Dagfinn Olsen, FrP - Foto: FrP /

Dagfinn Olsen, FrP

Foto: FrP

- Venstre har skapt uklarhet om hva de vil. Landsdelsutvalget har utnevnt ei gruppe som skal uttale seg om hurtigruta. Det skal også fylkestinget gjøre. Samferdelsdepartemetnet kommer til å vektlegge det som kommer fra fylkespolitikerne, og da er det viktig at vi får avklart hva Venstre mener, sier Dagfinn Olsen.

Vanskelig for Venstre

Fylkesråd fra Venstre, May Valle, sier partiet er i mot endringer i seilingsmønstret. Men fylkestingsvedtaket handlet om å kutte anløp dersom ikke noe annet var mulig:

- Det vi har sagt sekundært er reduksjon i inntil to dager i vintersesongen, som består av fire måneder. Dette satt langt inne hos Venstre. Men hvis det ikke finnes andre løsninger så kan vi strekke oss så langt, og ikke lengre, sier May Valle.

Flere nyheter

Plastkar som brukes i fiskeindustrien kan være smittebærere av helsefarlige bakterier. Nå skal forskere finne en løsning på problemet.

Skal bruke mikrobølgeteknologi for å ta livet av livsfarlige bakterier

Plastkar som brukes i fiskeindustrien kan være en kilde til farlige bakterier. Nå har forskere fått innvilget 2,6 millioner kroner til et prosjekt som skal finne en løsning på problemet. – Unødvendig, mener industrien selv.

Les saken