Video brann på asylmottak - Foto: Nyhetsspiller /

- Stolt av naboene som hjalp til

15 personer berget seg ut i siste liten da det brøt ut brann ved asylmottaket i Lødingen. Brannen startet ved femtiden i dag tidlig, og i løpet av kort tid var hele huset overtent.

– Når vi kom i vinduet, så vi at det kom røyk ut av første etasje. Mens jeg ringte brannvesenet begynte folk å hoppe av vinduet. Etter noen sekunder var hele huset overtent.

Det sier Hans-Mikal Jensen som varslet brannvesenet om brannen. Han er glad at det gikk så bra som det gjorde.

– Jeg er glad det gikk så bra som det gjorde. Huset er en ting, men folket lever. Men det er trist, de har jo mistet alt de eide, sier Jensen.

Takker naboene

Etter den voldsomme brannen, er det ikke mye igjen av bygget. 12 av 15 asylsøkerne som bodde her er sendt til Harstad sykehus. De har fått større eller mindre skader etter at de måtte hoppe ut av bygningen for å unngå flammene.
lyd opp.
For mottaksleder, Tom Helge Birkestrand, er det tøft å være på branntomta. De 15 beboerne ble sannsynligvis reddet av seriekoblede røykvarslere.

– Jeg får vondt i magen av å tenke på det. De ble vekt av brannalarmen og en av asylsøkerne sprang rundt og varslet de andre i huset, sier Birkestrand.

Flere av asylsøkerne rakk ikke å kle på seg før de måtte hoppe ut av vinduene. De ble tatt vare på at naboer som kom til.

– Jeg er kjempestolt av naboene i rundt her som åpnet sine dører midt på natt hjalp de så godt som de kunne.

Flere nyheter

Én av jentene som skal ha blitt utsatt for voldtekt - sier hun endelig føler at hun er tatt på alvor - etter at en frilansfotograf i går ble tiltalt for fem voldtekter.

Anmeldte mann for voldtekt: – Nå ser jeg endelig et lys i enden av tunnelen

Mandag tok statsadvokaten i Nordland ut tiltale mot en mann i 30-årene, som skal ha voldtatt flere jenter. – Jeg føler jeg endelig er tatt på alvor, sier kvinnen, som anmeldte mannen for snart fire år siden.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Brannvesenet jobber på spreng for å få kontroll på brannen, slik at den ikke sprer seg til nabohusene i den sterke vinden.
Kristin Fagerheim Hammervik, bistandsadvokat

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her