Finn-Lasse Henriksen - Finn-Lasse Henriksen (13) spilte i Melbu Skolekorps. Bildet er tatt 17.mai i fjor. Fredag ettermiddag omkom 13-åringen i trafikkulykken i Lavangsdalen i Troms. Lørdag var flagget på halv stang utenfor Melbu skole. - Foto: Privat /

Finn-Lasse Henriksen (13) spilte i Melbu Skolekorps. Bildet er tatt 17.mai i fjor. Fredag ettermiddag omkom 13-åringen i trafikkulykken i Lavangsdalen i Troms. Lørdag var flagget på halv stang utenfor Melbu skole.

Foto: Privat

- Finn-Lasse (13) var et stort musikktalent

Finn-Lasse Henriksen (13) ble sett på som et stort talent i musikkmiljøet i Hadsel. Fredag ettermiddag omkom han i den tragiske trafikkulykken i Lavangsdalen i Troms.

– Finn-Lasse var på god vei til å bli en kunstner. Han var rett og slett veldig begavet musikalsk, forteller dirigent Pantcho Krastev i Melbu skolekorps.

13-åringen spilte forskjellige blåseinstrumenter i skolekorpset, men var dyktig også på mange andre instrumenter som piano, bass og slagverk .

I tillegg til å være med i Melbu skolekorps gikk Finn-Lasse Henriksen på Sortland kulturskole. Familien Henriksen bodde nemlig i Sigerfjord i Sortland før de flyttet til Melbu, og 13-åringen valgte å fortsette på kulturskolen der.

Finn-Lasse Henriksen - Finn-Lasse Henriksen (13) var lidenskapelig interessert i musikk. Her fra 17.mai i fjor. - Foto: Privat /

Finn-Lasse Henriksen (13) var lidenskapelig interessert i musikk. Her fra 17.mai i fjor.

Foto: Privat
Komponist

I tillegg til å kunne spille mange låter skrevet av andre, jobbet han med egne låter. I pausene under øvingene til skolekorpset satte han seg ned på pianoet og klekket ut ideer.

– Han var en veldig dyktig pianist på god vei til å komponere et eget musikalsk verk. Det hadde han tenkt at vi skulle spille i skolekorpset. Han skulle bare skrive det ferdig, så skulle jeg hjelpe han med å tilpasse det korpset, men så langt kom vi aldri, forteller Krastev.

Les også:

Pantcho Krastev - Pantcho Krastev minnes Ola Henriksen og sønnen Finn-Lasse fra Melbu som omkom i ulykken i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag. - Foto: Privat /

Pantcho Krastev minnes Ola Henriksen og sønnen Finn-Lasse fra Melbu som omkom i ulykken i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag.

Foto: Privat
Faren dirigent

Til sammen omkom fem personer da tre personbiler, en minibuss og en buss med håndballungdom fra Alta var involvert i en møteulykke i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag.

Sammen med faren, tvillingsøsteren og moren sin satt Finn-Lasse Henriksen i den ene bilen. Bilen ble totalvrak og Finn-Lasse (13) og faren Ola Henriksen (56) omkom i ulykken. De to andre ble sendt til sykehus med lettere og moderate skader.

Pantcho Krastev, som både er rektor ved Hadsel kulturskole og dirigent i Melbu skolekorps, kjente godt til begge to.

– Ola var en god kompis av meg og kollega gjennom musikken. Det var han jeg overtok for som dirigent høsten 1983. Det er sjokk og fortvilelse over det som nå har skjedd, sier Krastev.

Les også:

Livlig gutt

Dirigenten forteller om en 13-åring som var lidenskapelig interessert musikk.

– Alt lå til rette for at han skulle bli en profesjonell musiker en gang i fremtiden. På øvingene var han en av dem som skapte en god del liv i korpset. Han var et menneske med godt humør som vil bli savnet av oss alle, avslutter dirigent Pantcho Krastev i Melbu skolekorps.

Dødsulykken i Lavangsdalen i Troms - Bilen til familien Henriksen ble totalvrak i ulykken. - Foto: Foto: Per Einar Grønmo / NRK

Bilen til familien Henriksen ble totalvrak i ulykken.

Foto: Per Einar Grønmo / NRK

Flere nyheter

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
- Det norske luftforsvaret er på et lavmål, sier tidligere øverstkommanderende for luftstridskreftene i Nord-Norge. Sprekkdannelser i skroget på F16 setter stadig flere fly på bakken.
Kreftsyke Ken Åge Hansen i Meløy har siden i vår gått gjennom svært tøffe behandlinger og operasjoner. Da han kom hjem på permisjon nå nylig fikk han seg litt av en overraskelse.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her