Tekstmeldinger - TØFF SPRÅKBRUK: I en tekstmelding beskylder Ballangen-ordføreren varaordføreren for å være kjønnsoperert. - Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

TØFF SPRÅKBRUK: I en tekstmelding beskylder Ballangen-ordføreren varaordføreren for å være kjønnsoperert.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

- Du er ei sosialistkjerring

"Gelemann, sosialistkjerring og en Kolberg i Frp-drakt". Det går hardt for seg når ordføreren i Ballangen kommuniserer med varaordføreren via sms.

I Ballangen sirkulerer nå utskrevne kopier av tekstmeldinger Høyre-ordføreren har sendt til varaordføreren fra Frp, skriver avisen Fremover.

Og det er sterk kost. Hør bare her:

"Jeg er møkka lei en gelemann som ikke engang er klar over at han vært gjennom en kjønnsoperasjon".

Denne tekstmeldinga som er myntet på varaordfører Geir Israelsen, skal ha blitt sendt til flere Frp-representanter i kommunestyret.

- Sjikanert

Anne Rita Nicklasson, ordfører i Ballangen - BEKLAGER: Ballangen-ordfører Anne-Rita Nicklasson beklager de sjikanøse sms-ene til vararodføreren. - Foto: Kjell Mikalsen / NRK

BEKLAGER: Ballangen-ordfører Anne-Rita Nicklasson beklager de sjikanøse sms-ene til vararodføreren.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Når NRK Nordland tar kontakt med varaordføreren bekrefter han innholdet i tekstmedlingene, men vil ikke snakke mer om sjikanen fra sjefen sin.

Men til avisen Fremover sier Israelsen at han føler seg sjikanert av ordføreren i kommunen.

- Jeg er vant til en del av nord-norsk språkbruk og lynne. Men det er sammenhengen det er satt inn i. Ja jeg føler med sjikanert, sier varaordfører Geir Israelsen til avisen.

- Gagner ikke kommunen

- Det gagner ikke kommunen å snakke mer om dette i media. Nå har vi skværet opp og jeg anser meg ferdig med saken sier han til NRK.

Det er varaordførerens uttalelser i lokalavisen om salg av oppdrettsaksjer i som fikk Anne-Rita  Nicklasson til å skjelle ut Israelsen i flere tekstmeldinger.

- Nå må du bevise at du ikke er en Kolberg i Frp-drakt, skriver Nicklasson. I meldinger til andre Frp-representanter blir Israelsen karakterisert  som gelemann, sosialistkjerring.

Til Fremover sier Israelsen at han bare har hørt om denne medlinga.

Beklager

Ordfører Anne-Rita Nicklasson er for tiden på KS-konferanse. På telefon fra Molde vedgår hun å ha sendt sjikanøse meldingene, og beklager dette.

- Jeg har gjort en tabbe og vi har skværet opp, sier Nicklasson til NRK.

Flere nyheter

Krigsdrosje - Kristian Moldenæs og Gunnar Nesset med Chevroleten som statsminister Johan Nygaardsvold satt på med. - Foto: Arild Moe / NRK

Faren fikk drosjetur med statsministeren i 1940 – sønnen fikk ei krone av ham

Han var ti år og satt på med farens drosje i Øverbygd krigsvåren 1940. Tilfeldig fikk de en tur med statsminister Johan Nygaardsvold som var på flukt fra den tyske okkupasjonsmakta. Etterpå fikk han en krone av statsministeren. 74 år senere kjører han og NRK samme bilen.

Les saken
Fartsskriver mnipuleringsutstyr skjermbilde - 600 euro koster utstyret som på flere måter kan manipulere vogntogenes digitale fartsskrivere. - Foto: Birger Kjølberg / NRK

Betal fem tusen kroner, og du kan lure fartsskriveren

Statens vegvesen har avdekket at de nye digitale fartsskriverne i bruk i tungtransporten langt fra er sikre. For fem tusen kroner kan hvilken som helst europeisk lastebilsjåfør kjøpe utstyr som gjør det mulig å manipulere fartsskriverne, både mens de kjører og i ettertid.

Les saken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Banen i Hanarøy idrettshall ble to meter for kort
Raymond Kolbjörnsen har brukt denne uken på å lage denne spektakulære nordlysvideoen.

Flere nyheter

Radio

Radio Nordnytt

Hør siste radiosending fra NRK Nordland

TV-sending

NRK Nordland

Se TV-sendinger fra NRK Nordland igjen

Nordlandsstemmer

Nordlandsstemmer

Les alle ytringene fra Nordland her