Natur

Denne samme myra og de samme fuglene. Vår etter vår. Naturfotograf Anders Tveit har fulgt et tranepar gjennom flere hekkesesonger. Tveit var der da de majestetiske og sky fuglene kom til reirplassen, da det ble slosskamp med en inntrenger og da reven og kråka nærmet seg eggene. Tveit viser utrolige opptak fra tranemyra og dyrelivet rundt. (4:4)
Leo vet hvor alle lever og hvordan han skal få filmet dem uten å bli oppdaget. Den varierte naturen rundt tettstedet Moi i Rogaland er Leo Larsen sitt rike og terapirom. Det riket deler han mer enn gjerne med kongeørna, hjorten, vandrefalken og beveren. Med stor interesse og tålmodighet har han fått oppsiktsvekkende dyreopptak som han nå viser på TV for første gang. (3:4)
To går etter dyrene. Og helst de store rovdyrene. En blir helst stående og filmer det vakre lyset, den dampende skogen og insektet som lander på blomsten. Naturfotografene Baard Næss, Torbjørn Martinsen og Guttorm Næss utfyller hverandre og sammen får de fantastiske naturopptak. Nå viser de opptak av dyr de færreste har sett. (2:4)

Seervideoer

Seervideo fra Ut i naturen. Foto: Leif Gunnar Bjerke.
Vinner av årets seervideokonkurranse 2012
Seervideofinalist nr. 9 i Ut i naturens seervideokåring 2013. Fotograf Ronny Solheim, Sandane
Når nysnøen legg seg i fjella sig røya opp frå djupt vatn for å gyte på grunnene og da er garnfiskarane klare. Tove Fugelsnes er med på å trekke røyegarn I Fosterlågen i Gjemnes kommune saman med Nils Kristen Heggem. Monika Blikås møter norges ivrigaste artsfiskar Bjørn Florø-Larsen på Trollakaia i Trondheim.
Fruktavlingane i Hardanger er meir enn halverte i år, korleis går det ut over humøet til fruktbonden? Me får og veta at miljøregistrering gjev rikare natur og at lungenever kan minna om salat...