Natur

Kampen mot vassdragsutbygging har pågått i mer enn hundre år. Vannkraft har fantastiske kvaliteter og er en vesentlig faktor for Norges økonomiske vekst. Men hvordan kan uberørt natur måles i penger? Hva er elvene våre egentlig verdt?
Ut i naturen har flere ganger besøkt Anders Tveit på tranemyra. Vi skal nå se naturfotografens egen film fra myra. Filmen han har brukt fem år på å lage.
På Hornøya utenfor Vardø ligger et spesielt fuglefjell. Her kommer du tett på sjøfuglene og i sommer skal Ut i Naturen sende 5 uker live på nett og TV fra øya. Se de krevende forberedelsene til sommerens dristige maratonsending på Norges østligste øy - i liten storm.
Laster innhold, vennligst vent..

Seervideoer

Universitetet i Oslo har satt opp uteakvarier i Drøbak, Ivar Ruud Eide filmet hettemåker i «matfatet».
Havsulen ble reddet av Borgvald Ytterøy. Ingeborg Furehaug, filmet.
Håvar Brobakken, filmet en breiflabb som sluker måltidet, fra en fjernstyrt miniubåt på 135 meters dyp.
Når nysnøen legg seg i fjella sig røya opp frå djupt vatn for å gyte på grunnene og da er garnfiskarane klare. Tove Fugelsnes er med på å trekke røyegarn I Fosterlågen i Gjemnes kommune saman med Nils Kristen Heggem. Monika Blikås møter norges ivrigaste artsfiskar Bjørn Florø-Larsen på Trollakaia i Trondheim.
Fruktavlingane i Hardanger er meir enn halverte i år, korleis går det ut over humøet til fruktbonden? Me får og veta at miljøregistrering gjev rikare natur og at lungenever kan minna om salat...