skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Simon & Garfunkel - Diskografi


Publisert 18.07.2002 10:47.
SE OGSÅ:

NB: Se også: Diskografi, Paul Simon og Paul Simon



WEDNESDAY MORNING, 3 A.M. (1964)

Folkeviser og originalt materiale i en sjarmerende miks. ”Last Night I Had The Strangest Dream” er like vakker med disse karene som ”I natt jag drömde” er det med Hep Stars, men det er i Paul Simons komposisjoner at duoen virkelig kommer til sin rett.



SOUNDS OF SILENCE (1966)

Simon & Garfunkel finner sin form, og serverer det første av fire album som plasserer seg blant rockens klassikere. ”Leaves That Are Green” sender tankene til en tid fylt av håp og kjærlighet, mens ”A Most Peculiar Man” er en advarsel om å gå i seg selv.



PARSLEY, SAGE, ROSEMARY & THYME (1966)

Simon & Garfunkel klarer det de ikke klarte på debuten; å gjøre folkeviser til en naturlig del av sin særegne stil. ”Scarborough Fair/Canticle” er bare starten på et album der samtlige tolv kutt er udødelige. Slike plater ble bare laget på 60-tallet.



THE GRADUATE – SOUNDTRACK (1968)

Halvparten var sanger av Simon & Garfunkel, resten var original filmmusikk komponert av Dave Grusin. Albumet fungerer derfor ikke som et helhetlig S&G-album, men av historiske hensyn hører det hjemme i diskografien. Men du trenger det ikke.



BOOKENDS (1968)

Særdeles ambisiøst og modig, og vanvittig spennende å lytte til. En reise gjennom 60-tallets Amerika, hvor Paul Simons ord og toner gjenspeiler et samfunn preget av den kalde krigen. ”Preserve your memories, they’re all that’s left you.”



BRIDGE OVER TROUBLED WATER (1970)

Det store mesterverket som vil bli stående lenge etter at både Simon og Garfunkel har vandret hen. Tittelkuttet er majestetisk og pompøst – og fantastisk! Albumet som helhet er pensum for alle som vil satse på en karriere som pop-komponister.



THE CONCERT IN CENTRAL PARK (1981)


En mimrekonsert av de store. Central Park i New York var fylt til randen av folk som ville høre gjenforeningskonserten til Simon & Garfunkel, og de ble ikke skuffet. Det låter kanskje litt sterilt på plate, men flott er det likevel.




”The Columbia Studio Recordings 1964-1970” holder det tittelen lover.

SAMLEPLATER

Det finnes litt for mange samleplater med Simon & Garfunkel på markedet. Det sikreste kjøpet hvis du bare skal ha en enkel samling, er ”The Essential Simon & Garfunkel.”

Tilhengere av cd-bokser har to å velge mellom: ”Old Friends” har tre cd’er med 59 innspillinger – nesten komplett, med noen få av de tidligste låtene kuttet ut til fordel for noen sjeldne opptak fra arkivene. 36-siders bok følger med.

”The Columbia Studio Recordings 1964-1970” holder det tittelen lover. Her får du duoens fem originale lp’er på hver sin cd, pakket i miniatyrkopier av lp-omslagene, og med et 76-siders teksthefte vedlagt. Det selvfølgelige valget, spør du meg.

Et fascinerende konsertopptak fra 1967 ble nylig oppdaget på lageret hos Columbia Records. Det er nå restaurert og utgitt, og fungerer som et interessant supplement til historien om Simon & Garfunkel.


Av Bård Ose. Tilrettelagt av Jørn Gjersøe, nrk.no/musikk.



Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no