18.12.2014

Synger for a-ha

Rockelegenden og fotografen Graham Nash viser sine beste fotografier gjennom årene på Stenersenmuseet i Oslo. Til høsten blir han å høre på a-ha sitt nye album. Foto: Heiko Junge, SCANPIX.Rockelegenden og fotografen Graham Nash viser sine beste fotografier gjennom årene på Stenersenmuseet i Oslo. Til høsten blir han å høre på a-ha sitt nye album. Foto: Heiko Junge, SCANPIX.

Denne uka kan publikum på Norwegian Wood oppleve supergruppa Crosby, Stills & Nash live. Til høsten kan du også høre Graham Nash (63) synge på a-ha’s nye plate.

Les også: Crosby, Stills & fotografen Nash

- Da jeg kom fra Hawaii til Oslo onsdag, ringte Morten Harket meg. Han lurte på om jeg var helt døgnvill, eller om jeg hadde krefter til å møte ham. Det hadde jeg, så vi gikk i studio hvor jeg sang på en ny låt med a-ha, forteller Graham Nash til Bergens Tidene i et intervju på Stenersen-museet. Der åpnet han forleden fotoutstillingen ”Eye To Eye”, med bilder han har tatt sjøl.

Traff a-ha på Barbados

Legenden fra 60-tallsheltene The Hollies og Crosby, Stills & Nash har kjent a-ha noen måneder, og de har truffet hverandre noen få ganger. 2. juli skal begge bandene dessuten spille på Live 8 i Berlin.

- Jeg traff a-ha første gang på Barbados, og fikk et veldig positivt inntrykk av dem. Ulike personligheter som brynes og sammen skaper noe kreativt. Det står respekt av det de gjør, og vi fikk god kontakt. Da jeg og David Crosby spilte i Oslo tidligere i vinter, dukket derfor Morten opp backstage etter konserten. Der begynte vi å snakke om muligheten til å bidra med litt vokal, og nå er det altså gjort, forklarer Graham Nash og tilføyer:

- a-ha er et bra band, og låten jeg koret på er veldig god. Ellers hadde jeg ikke sunget, for dette er jo ikke noe jeg trenger å gjøre. Det er lysten som avgjør. Så pass privilegert er jeg, sier Nash til BT.

Lenker