18.12.2014

Kurt vant World Idol

Kurt Nilsen med norsk flagg etter at det er klart at han har stukket av med seieren i World Idol. Foto: Scanpix.Kurt Nilsen med norsk flagg etter at det er klart at han har stukket av med seieren i World Idol. Foto: Scanpix.

Etter en innledende runde i mellomjula, der det internasjonale dommerpanelet fortalte verdens tv-seere at Kurt Nilsen lignet en hobbit og kunne vunnet om det ikke var nettopp tv-sendt, vant bergensmannen World Idol soleklart.

Lyd:

Hør seiersintervjuet!

Samtlige publikumsavstemninger unntagen den arabiske hadde Kurt som nummer 1. Dermed slo han den millionselgende amerikanske Kelly Clarkson klart og knuste britenes Idol; Will Young.

Kurt Nilsen tok publikum med storm i World Idol-finalen og dommerne måtte også innrømme at han var stor. Foto: REUTERS / HO / Fremantle.Kurt Nilsen tok publikum med storm i World Idol-finalen og dommerne måtte også innrømme at han var stor. Foto: REUTERS / HO / Fremantle.

Kelly Clarkson har dessuten hatt drahjelp av sitt plateselskap som viste drøssevis av reklamespots av hennes millionselgende plate i reklamepausene.

Unexpected

Den tidligere pop-duoen Ant & Dec ledet finale-showet i London og intervjuet Kurt etter triumfen.

- I'm shaking a little bit, forklarte Kurt og unnskyldte jordnært sin engelsk-uttale.

- Ikke på tale, hyllet vertene som gratulerte Kurt med seieren.

- Unexpected, stotret Kurt før han ønsket publikum Happy New Year.

Til konkurrentene hadde Kurt et "Love You Guys", trass det anstrengte forholdet til britenes smørklump Will Young. Ifølge BA ville ikke engelskmannen ta Kurt i hånden, skriver VG.no på sin førsteside.

Etter World Idol ble vunnet på mest suverene vis framførte Kurt glansnummeret; "Beautiful Day", opprinnelig av irske U2.

Idol-dommer og manager Jan Fredrik Karlsen var overlykkelig i TV2-studio.

- Han leverer hver eneste gang. Selv etter han har vunnet.

Stor pint

Etter flere intervjuer og fem minutter alene på bakrommet var Kurt klar for en stor pint, fortalte Bergensmannen til TV2-studio med Thomas Numme, Harald Rønneberg og Jan Fredrik Karlsen.

- Jeg fikk et par kilo med konfetti i kjeften, men... var kommentaren til den avsluttende vinneropptredenen.

- Du er UNIK. Du sjarmerer (alle) andre, var Jan Fredrik Karlsens konkluderende svar.

Nuts in the US

I de neste ukene blir det møter med plateselskaper i de andre IDOL-landene før videre satsings-områder bestemmes.

- People are goin' nuts about him in the US, sa Don Kaplan (spaltist i den amerikanske storavisen New York Post) gjenfortalte Karlsen til TV2.

Lenker