Hopp til innhold

Beatles-suksess på iTunes

«Vår Daglige Beatles» ble lastet ned nesten 1,2 millioner ganger.

The Beatles i 1969

Vi vet at The Beatles er populære. Nok et eksempel får vi på det når vi ser på tallene for podcasten av «Vår Daglige Beatles».

Foto: Bruce McBroom / CAMERA PRESS DIGITAL

Bård Ose

Serieskaper Bård Ose mener formen på presentasjonen har vært med på å skape suksessen.

NB: Last ned «Vår Daglige Beatles» her!

NRK P1 -programmet Norgesglasset  hadde gjennom hele 2007 serien «Vår Daglige Beatles» der Bård Ose og Finn Tokvam gikk gjennom historien bak samtlige Beatles-melodier.

Populær podcast

Dette viste seg å være et svært populært tema også for de som valgte å laste ned serien som podcast i iTunes. Totalt ble det lastet ned nesten 10 millioner filer fra podcaster laget bare av NRK P1. Av disse var hele 1.188.000 fra «Vår Daglige Beatles».

I november ble serien lastet ned over 214.000 ganger og i desember ble tallet 174.000.

40.000 forsøk etter nyttår

Rett før jul var serien ferdig og podcast-strømmen stoppet. Men at the Beatles er populære vet vi – og til tross for at den er stoppet har det vært over 40.000 forsøk på nedlasting til nå i januar.

Dette kommer i tillegg til Norgesglassets førjulsgave, der du våre nettsider kan laste ned hele serien helt gratis.

Last ned alle episodene her!

Bård Ose, en av skaperne bak serien, sier han håper og tror suksessen blant annet skyldes formen på presentasjonen i radioen.

På tvers av genereasjoner

- Jeg håper og tror det har noe med presentasjonen å gjøre. Vi forsøkte å gjøre det sånn at nye generasjoner også kunne like det. Og jeg vet om en skoleklasse som hadde det som fast innslag i en musikktime at de skrudde på radioen for å høre på, forteller Bård Ose.

- I tillegg var heller ikke denne serien kun for nerdene – de spesielt interesserte.Vi forsøkte å gjøre det så tilgjengelig som mulig, slik at alle slags mennesker kunne bli interessert, sier han videre.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober