Hopp til innhold

Darkness-Justin gir seg

Justin Hawkins (31), vokalist i neo-puddelrockbandet The Darkness, har bestemt seg for å slutte etter å ha holdt seg unna kokain og alkohol i ni uker.

Justin Hawkins, slutter i The Darkness.
Foto: JORGE PADEIRO / AFP

Justin Hawkins, The Darkness.
Foto: Dave Caulkin / AP

Nett-tv: Justin Hawkins fra The Darkness i Først og Sist

Nett-tv: The Darkness framfører "Is It Just Me?" i Først og Sist

Nett-tv: The Darkness i Topp 20

Han ga tirsdag sine bandkolleger beskjed om at han ikke klarer å leve rock n' roll-livet lenger, skriver nettstedet contactmusic.com.

- Jeg føler at jeg svikter de andre i bandet, men jeg kan bare ikke gjøre det mer, sier Hawkins.

Kjempesuksess

Vokalisten, som sammen med resten av bandet opplevde kjempesuksess i 2003 med landeplagen «I Believe In A Thing Called Love», la seg inn på rehabiliteringsklinikken The Priory i London i august i år - etter tre år med alkohol- og narkotikamisbruk.

Hawkins forteller at han kunne være våken i konstant alkohol- og kokainrus i opptil fire dager i strekk, og at lange perioder har forsvunnet fra hukommelsen.

Nesten 2 mill. på kokain

- Jeg nådde det absolutte bunnpunktet. Jeg svidde av over 150.000 pund (nærmere 1,9 millioner kroner) på kokain i løpet av tre år. Jeg ble hemmelighetsfull, likegyldig og stygg i munnen - rett og slett en ubehagelig person å være i nærheten av. Det føles som om jeg har mistet tre år av livet mitt, sier Justin Hawkins.

The Darkness, hvor eksvokalistens bror Dan Hawkins spiller gitar, har varslet at de vil fortsette uten Justin - til tross for allerede sviktende platesalg for oppfølgeralbumet «One Way Ticket To Hell And Back».

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)