Onsdag startet arbeidet med utvidelsen av Tine-anlegget som skal stå ferdig neste år.
Tine bygger ut anlegget i Tresfjord i Vestnes kommune for 26 millioner kroner.
Det skal sikre gode forhold for å lage spesialosten i mange år fremover.
– Jeg syns det er et utrolig flott signal. Det at Tine ønsker å satse med nybygg i Tresfjord er et tegn på at her blir det levert kvalitetsprodukt og at dette vil vare i lang tid fremover, sier ordfører i Vestnes, Geir Inge Lien, til NRK.
Lien stod for markeringen ved byggestarten i dag.
Sikrer arbeidsplasser i fremtiden
Tresfjord Meieri ble etablert i 1920. I dag er meieriet landets eneste spesialysteri for produksjon av ridderost og Port Salut.
– For bygda betyr utvidelsen stabilitet i arbeidsplasser og mange arbeidsplasser blir sikra i fremtiden, sier Lien.
Ridderosten ble utviklet i Norge i 1969 og året etter var osten på markedet.
Først skal osten ha fått navnet Sanct Svithun, men det ble ikke godkjent. Dermed kom Ridder fram som idé og det ble navnet.
– Dette er en ost som er en av våre store ostespesialiteter og som vi ser det er et potensial for at det kan selges mye mer av enn det gjør i dag. Markedet for matspesialiteter er i vekst og vi har tro på det, sier direktør for spesialoster i Tine, Anne Siri Høiland.
Produksjonsrekord i 2006
I 2006 ble det satt produksjonsrekord med nesten 700 tonn ridderost, men siden den tid har produksjonen gått litt ned.
Tine mener likevel det er rett å bruke 26 millioner på utviding.
– Når vi hører med forbrukerne får vi veldig gode tilbakemeldinger, så vi har tro på at dette er et produkt som kan bli mye større i volum enn det er i dag, sier hun.
De 26 millionene omfatter utviding av bygg med 400 m² og prosessutstyr.
– Det er en skikkelig gladdag. Selv om jeg snart skal pensjoneres er dette bra for Tresfjorden, sier meieriarbeider Ove Stranden.
– Hvorfor tror du ridderosten gjør sånn suksess at Tine vil satse?
– Det er en spesiell ost, god og fyldig, en skikkelig god, ost, sier Stranden.
Byggearbeidet starter i august i år og det nye anlegget er venta å stå ferdig i april 2015.