Tapte på straffesparkkonkurranse: – Det føles tungt

Jerv trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen mot Hødd. Dermed er de et steg nærmere eliteseriespill i 2016.

hødd jerv

AVGJORDE: Jerv jubler hemningsløst etter å ha vunnet straffesparkkonkurransen.

hødd jerv

REDNING: Jervkeeperen gratuleres etter å ha reddet et straffespark.

Det ble et drama uten like da en straffesparkkonkurranse måtte til for å skille Hødd og Jerv i Ulsteinvik.

På slutten av kampen satt Hødd inn Michael Karlsen og spissen var en av dem som fikk sjansen fra krittmerket. Ved scoring på sin straffe kunne han sende Hødd til neste kvalifiseringsrunde, men Karlsen prøvde på en frekk variant og chippet den midt i mål.

Jervs keeper hang med på forsøket og reddet enkelt midt i mål.

I stedet var det Jerv som klarte å avgjøre straffesparkkonkurransen til sin fordel og eliteseriehåpet lever videre for sørlendingene.

– Burde avgjort i ordinær tid

– Du kjenner du lever for å si det sånn. Det føles tungt nå og det vil ta litt tid og komme over denne her. Det er synd at vi ikke får noen kamper til, for vi er i kanonslag om dagen, sier trener Sindre Eid til NRK etter kampen.

Han mener at Hødd var det beste laget i kvalifiseringskampen.

– Jeg er veldig fornøyd med førsteomgang, og jeg er ekstremt fornøyd med andreomgangen. Denne kampen skal vi avgjøre i ordinær tid, og når vi ikke gjør det blir det dramatikk med ekstraomganger og straffespark, oppsummerer han.

Dermed møtes Kristiansund og Jerv 15. november på Nordmøre, før et av lagene skal ut i en kvalifiseringsfinale mot laget som ender tredje siste i Eliteserien.

hødd jerv

STRAFFER: Hødd-spillerne følger spent med på straffesparkkonkurransen.

Skudd i krysset

Allerede etter tre minutter kunne det stått 1–0 til Hødd, men i stedet for å snike seg på innsiden av stanga, gikk Ole Amund Sveens curlede skudd via krysstangen og ut.

Begge lag hadde flere farligheter i løpet av førsteomgangen, og spesielt Jervs toppscorer for sesongen, Ohi Omoijuanfo, virket pigg for gjestene fra Grimstad. Aslak Falch var imidlertid våken i Hødd-buret og fikk avverget.

Hødds supportergruppe, Blåsarane, åpnet kampen med bluss og høylytt sang, og etter 38 minutter brøt både de og resten av publikum ut i ellevill jubel.

Fredrik Aursnes' frispark nådde Karl Joakim Wrele på bakerste stolpe og midtbaneankeret gjorde ingen feil. På elegant vis, i liggende stilling, løftet han ballen i en utsøkt bue overv Jerv-målvakt, Øyvind Christoffer Knutsen, og i lengste kryss.

Utligning på overtid

Premissene for Jerv før andreomgangen var dermed klare – de måtte ha scoring.

Men Hødd bukket på ingen måte under for presset og blant annet Magnus Myklebust var bare en glimrende keeperredning unna å øke Hødds ledelse.

Selv om Hødd styrte store deler av andreomgangen, fikk Jerv til slutt hull på byllen. På overtid ble et innlegg slått hardt inn foran mål og på bakerste stolpe dukket Omoijuanfo opp og satt ballen enkelt i mål.

Avgjort på straffer

I ekstraomgangene var det ingen av lagene som maktet å skape de store sjansene. Ni minutter før andre ekstraomgang var ferdig fikk Steffen Moltu sitt andre gule kort for dagen og ble utvist.

Begge lagene virket sliten, og til slutt gikk det til straffesparkkonkurranse.

Hvert lag måtte ta sju straffer hver. Hødd bommet på to av sine, mens Jerv slapp unna med en bom. Dermed er sørlendingene videre.