Storstilt åpning i Brattvåg

Nytt kunstgress, nye lys, nytt gjerde og ikke minst ny fotballhall. Etter utallige timer med dugnad, kan Brattvåg Idrettslag endelig feire at de er godt rustet til fotballsesongen.

– Det nye fotballanlegget i Brattvåg skal ikke bare være til glede for de som liker fotball. Derfor arrangerer vi ulike aktiviteter her i dag, både for store og små, forteller Norun Sønderland Nustad, leder av Brattvåg idrettslags breddeavdeling.

Fest for alle

Norun Sønderland Nustad - Norun Sønderland Nustad gleder seg over at folk strømmer til arrangementet i Brattvåg. – Det er fullt på parkeringsplassen og det auler av blide folk, sier hun. - Foto: Arild Pettersen / NRK

Norun Sønderland Nustad gleder seg over at folk strømmer til arrangementet i Brattvåg. – Det er fullt på parkeringsplassen og det auler av blide folk, sier hun.

Foto: Arild Pettersen / NRK

Det var mye på programmet da den nye kunstgressmatta og fotballhallen i Brattvåg skulle åpnes lørdag. Miniturnering, konkurranser i friidrett og triatlon, barneriding, grilling, tombola, seriekamp og konserter – noe for enhver smak, sier Sønderland Nustad:

– Vi hadde lyst å lage en fest for hele familien for å markere at bygda har fått dette flotte anlegget. Det betyr mye for miljøet i Brattvåg at dette anlegget nå står klart, sier Sønderland Nustad.

– Enorm dugnadsånd

Men anlegget har ikke kommet av seg selv. Lokalt næringsliv i Haram har stilt opp med sponsormidler samtidig som medlemmene og foreldrene har lagt ned timevis i dugnadsarbeid.

– Vi har vasket båter for å skaffe penger, lagt gulvet i hallen selv og kjørt hit og dit for å hente utstyr. Jeg er veldig imponert over dugnadsånden. Selv etter så mye arbeid, tar flere av foreldrene på seg doble vaktskift på arrangementet i dag, sier Sønderland Nustad.

Vinni og Olav Stedje spiller

Ordfører Bjørn Sandnes stod for den offisielle åpningen av Brattvåghallen. Akkompagnert av korpsmusikk klippet han snoren. Deretter var det klart for blant annet en lokal Idol-konkurransen før dagens store trekkplaster, Øyvind «Vinni» Sauvik, tar over scenen.

– Vi valgte Vinni fordi både små og store liker han etter han var med i tv-programmet «Hver gang vi møtes». I tilfelle de eldste ikke er helt overbevist, kommer Olav Stedje også. Dette blir en folkefest, sier dugnadsgeneralen.

Døgnvill vinter 2012 - Øyvind «Vinni» Sauvik spiller i Brattvåg lørdag. - Foto: Bernt Olsen / NRK

Øyvind «Vinni» Sauvik spiller i Brattvåg lørdag.

Foto: Bernt Olsen / NRK

Siste video/lyd

Evakuerte frå området ved fjellet Mannen i Rauma håper skredet kan gå i løpet av kort tid, slik at dei kan kome tilbake til eit normalt liv. Ekspertane trur fjellpartiet kan losne i neste veke.
Søndag kan Kristiansund styrke sjansane sine til opprykk til Eliteserien når Hødd kjem på besøk i 1.divisjon i fotball. Ei optimistisk klubbleiing håper på publikumsrekord, medan trenaren enno ikkje vil snakke verken om opprykk eller tabellplassering.
Tre menn og ei kvinne er varetektsfengsla i fire veker etter at ein mann vart funnen død i eit hus i Spjelkavik tysdag. Det oppstod brann i huset men politiet opplyser at vald var dødsårsaka.