Storstilt åpning i Brattvåg

Nytt kunstgress, nye lys, nytt gjerde og ikke minst ny fotballhall. Etter utallige timer med dugnad, kan Brattvåg Idrettslag endelig feire at de er godt rustet til fotballsesongen.

– Det nye fotballanlegget i Brattvåg skal ikke bare være til glede for de som liker fotball. Derfor arrangerer vi ulike aktiviteter her i dag, både for store og små, forteller Norun Sønderland Nustad, leder av Brattvåg idrettslags breddeavdeling.

Fest for alle

Norun Sønderland Nustad - Norun Sønderland Nustad gleder seg over at folk strømmer til arrangementet i Brattvåg. – Det er fullt på parkeringsplassen og det auler av blide folk, sier hun. - Foto: Arild Pettersen / NRK

Norun Sønderland Nustad gleder seg over at folk strømmer til arrangementet i Brattvåg. – Det er fullt på parkeringsplassen og det auler av blide folk, sier hun.

Foto: Arild Pettersen / NRK

Det var mye på programmet da den nye kunstgressmatta og fotballhallen i Brattvåg skulle åpnes lørdag. Miniturnering, konkurranser i friidrett og triatlon, barneriding, grilling, tombola, seriekamp og konserter – noe for enhver smak, sier Sønderland Nustad:

– Vi hadde lyst å lage en fest for hele familien for å markere at bygda har fått dette flotte anlegget. Det betyr mye for miljøet i Brattvåg at dette anlegget nå står klart, sier Sønderland Nustad.

– Enorm dugnadsånd

Men anlegget har ikke kommet av seg selv. Lokalt næringsliv i Haram har stilt opp med sponsormidler samtidig som medlemmene og foreldrene har lagt ned timevis i dugnadsarbeid.

– Vi har vasket båter for å skaffe penger, lagt gulvet i hallen selv og kjørt hit og dit for å hente utstyr. Jeg er veldig imponert over dugnadsånden. Selv etter så mye arbeid, tar flere av foreldrene på seg doble vaktskift på arrangementet i dag, sier Sønderland Nustad.

Vinni og Olav Stedje spiller

Ordfører Bjørn Sandnes stod for den offisielle åpningen av Brattvåghallen. Akkompagnert av korpsmusikk klippet han snoren. Deretter var det klart for blant annet en lokal Idol-konkurransen før dagens store trekkplaster, Øyvind «Vinni» Sauvik, tar over scenen.

– Vi valgte Vinni fordi både små og store liker han etter han var med i tv-programmet «Hver gang vi møtes». I tilfelle de eldste ikke er helt overbevist, kommer Olav Stedje også. Dette blir en folkefest, sier dugnadsgeneralen.

Døgnvill vinter 2012 - Øyvind «Vinni» Sauvik spiller i Brattvåg lørdag. - Foto: Bernt Olsen / NRK

Øyvind «Vinni» Sauvik spiller i Brattvåg lørdag.

Foto: Bernt Olsen / NRK

Siste video/lyd

Det er ei stor utfordring for Rauma kommune å hjelpe dei elleve som er evakuerte i samband med Mannen-dramaet. Kommunen må finne nye og betre bustader - dersom det går lang tid før fjellpartiet rasar ut.
Politiet på Søre Sunnmøre prioriterer førebygging sterkare enn nokon gong, og har nyleg øyremerkt ei stilling til dette arbeidet. Sjølv om det blir satsa mykje på barn og ungdom, står også samarbeidet med næringslivet høgt på lista.
Sjølv om det står november på kalenderen vår i morgon, der det vel dei færraste av oss som har begynt på julebaksten - men for nokre har julestria pågått ei god stund allereie.