Silje Fjørtoft knuste konkurrentene

Silje Fjørtoft fra Ørsta vant en overbevisende seier bpå kvinnenes 10000 meter under NM i friidrett i Haugesund søndag.

Silje Fjørtoft

Silje Fjørtoft kunne juble etter seier på 5000 meter fredag. Søndag vant hun NM-gull nummer to.

Silje Fjørtoft som representerer Sportsklubben Vidar og som i flere år har konkurrert i USA, løp i mål på tiden 34,33,10.

Fjørtoft var i en egen klasse under finalen på 10000 meter. Hun var over 15 sekunder foran klubbvenninnen Veronika Brennhovd Blom som ble nummer to på distansen.

NM-gull nummer to

Dette var Silje Fjørtofts andre gullmedalje under årets NM i friidrett. Fredag gikk hun til topps på kvinnenes 5000 meter, også her med klar margin til konkurrentene.

Silje Fjørtoft vant sitt først NM-gull på 3000 hinder i 2008 og har flere medaljer fra NM. I 2009 løp hun 3000 meter hinder i VM, men ble slått ut i kvalifiseringa.

Løpere fra Møre og Romsdal har gjort en svært god figur under NM i Haugesund. Karsten Warholm fra Dimna IL har vunnet to øvelser mens Karoline Bjerkeli Grøvdal vant 1500 meteren lørdag.