Ranheim detonerte cupbomba mot AaFK

Aalesund klarte ikke brasene mot Ranheim i cupens 3. runde. Etter en særs tempofylt kamp satte Ranheim hele fire mål bak tango-keeper Sten Grytebust.

Sten Grytebust

Sten Grytebust måtte hente tre baller ut av nettet onsdag. Det ble for mye for laget fra Ålesund.

(Ranheim - AaFK 4-2)

AaFK fikk det tøft mot et sterkt Ranheim-lag onsdag kveld.

Trønderne var godt plassert på 1. plass i årets 1. divisjon før møtet med tangotrøyene. Aalesund har også gjort det bra hittil i år, men en 5. plass i eliteserien er lite verdt når cupen skal til pers. Da kan alt skje.

Og mye skjedde også allerede i åpningsminuttene.

Det tok nemlig ikke mer enn 17. minutter før Daniel Krogstad satte inn dagens første scoring. AaFK svarte raskt etter 21. minutter - den gang fra Leke James.

28. minutter ut i kampen var likevel Ranheims spisstjerne Jo Sondre Aas farlig frempå, og gjorde som han har gjort så mange ganger før denne sesongen - satte inn en ny scoring, som førte Ranheim opp i 2-1-ledelse.

Ekstraomganger

AaFK kjempet godt, og fikk også betalt for innsatsen etter 77. minutt. Da fikk selveste andreårsjunior Thomas Skog Marthinussen sjansen til å sette kula i mål. Det ble et lykketreff, som sørget for utligning til de oransje gjestene.

Aalesund trykte på i sluttminuttene, men det ble likefullt 2-2 til full tid. Dermed måtte lagene gå til ekstraomganger for å prøve å avgjøre oppgjøret.

Saken fortsetter under bildet

Ranheim - Aalesund

Aalesund fikk ikke med seg noen seier da de gjestet Ranheim i Trøndelag.

Cupbombe

Og så skjer det. I det 113. minutt - syv minutter før slutt - scorer Ranheim målet de trenger for å avansere til 4. runde i cupen.

Det er ingen ringere enn Rosenborgs vrakgods - Jo Sondre Aas - som setter ballen i nota, og gir hjemmelaget ledelsen mot eliteserielaget Aalesund.

Og hjemmelaget var ikke ferdig der. To minutter før slutt spaserte Bendik Bye gjennom AaFKs forsvar, rundet keeper Sten Grytebust og satte inn den berømte spikeren i kista.

Dermed ender det 4-2 til laget fra Trøndelag. Det betyr at det ikke blir noen cupreprise fra jubelsesongene 2009 og 2011 for Aalesund.

Slik stilte lagene ved start:

AaFKs lag (4-4-2): Sten Grytebust – Thomas Martinussen, Jonatan Tollås, Edvard Skagestad, Jo Nymo Matland – Christian Myklebust, Fredrik Ulvestad, Michael Barrantes, Leke James – Tor Hogne Aarøy, Hamed- Allah

Ranheim (4-3-3): Even Barli – Jørgen Olsen, Karl Morten Eek, Are Tronseth, Eirik Malmo – Thomas Rønning, Mads Reginiussen, Magnus Blakstad – Michael Stilson, Daniel Krogstad, Jo Sondre Aas